RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ziua Europei la Cluj-Napoca, organizata de ADR Nord-Vest si Centrul Europe Direct

Partenerii locali sunt Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Asociatia Profesionistilor din Presa - Cluj, UBB Radio Online si Asociatia Mesterilor Populari Clujeni.

Nu mai putin de 15 standuri de informare vor sta la dispozitia clujenilor care vor trece luni, 9 mai 2011, intre orele 9-17, prin centrul istoric al Clujului, pe aleea pietonala Matei Corvin. Ei vor putea dialoga cu experti din domeniul afacerilor si politicilor europene si cu reprezentanti ai administratiei publice si societatii civile din Cluj-Napoca.

Prin intermediul acestui eveniment institutiile si organizatiile participante parasesc birourile, ies in spatiul public, pentru a intra direct in legatura cu cetatenii europeni ai municipiului Cluj-Napoca. Este un gest de apropiere fata de comunitatea locala, in demersul declarat de a o tine la curent cu subiectele „fierbinti” legate de problemele europene, in general.

Lista invitatilor cuprinde: Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Institutia Prefectului Cluj, Consiliul Judetean Cluj, Camera de Comert si Industrie Cluj, sapte structuri regionale care gestioneaza programe cofinantate din fondurile structurale in perioada 2007-2013, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, UBB Radio Online, Centrul de Documentare Europeana (Facultatea de Studii Europene, UBB), Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord.