RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Liceenii din Transilvania de Nord invata mai multe despre media, chiar de la jurnalisti

Peste 30 de elevi din clasele IX – XI, provenind de la licee din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, vor afla de la profesionişti din domeniul media, despre rolul presei într-o societate democratică europeană, despre modalităţi de folosire a tehnicilor de comunicare în masă şi a platformelor new media, cu scopul de a transmite cât mai eficient un mesaj, într-un mod profesionist şi în folosul comunităţilor locale.

Liceenii vor avea ocazia să scrie articole de presă despre subiectele generos oferite de comunităţile şi peisajele de la poalele Vlădesei, în cadrul „Taberei de formare a tinerilor antreprenori în media”. Ei vor participa la sesiuni teoretice şi ateliere practice ai căror lectori vor fi jurnalistul Mihai Goţiu, fotojurnalistul Călin Ilea şi designerul Ciprian Butnaru, toţi membrii ai Asociaţiei Profesioniştilor în Presă Cluj. La închiderea taberei, elevii vor efectua şi o vizită la TVR Cluj unde se vor întâlni cu Romeo Couţi, directorul instituţiei. Participanţii vor avea ocazia astfel, să-şi dezvolte spiritul de observaţie critic şi, nu în ultimul rând, spiritul de echipă, elemente cheie în dezvoltarea unui tânăr european informat şi activ.

Tabăra se va desfăşura în perioada 17-19 iunie 2011, la Leghia, judeţul Cluj si se alfa la cea de-a treia editie, dupa cele organizate de Europe Direct Bistrita la Bistrita (2009) si de Europe Direct Maramures la Suior (2010). Obiectivul taberei este de a clarifica rolul şi viitorul presei într-un stat modern, membru al Uniunii Europene şi de asemenea de a forma viitori antreprenori în media sau jurnalişti. De asemenea, cu această ocazie va fi promovat şi Anul European al Voluntariatului 2011 şi evenimentele organizate în ţările membre cu acest prilej.

„Tabăra de formare a tinerilor antreprenori în media” este organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest / Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Maramureş, Centrul Europe Direct Bistriţa şi cu sprijinul Asociaţiei Profesioniştilor în Presă Cluj, Asociaţiei „Atelierul de media” Cluj, TVR Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi Salvamont Salvaspeo Vlădeasa. Evenimentul este cofinanţat de Comisia Europeană şi ADR Nord-Vest, în cadrul proiectului “Europe Direct 2011”.