RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Tu ce fel de Europa iti doresti?

Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala - Centrul de Informare Europa Cluj, in parteneriat cu Asociatia Centrelor Europa, printr-un proiect finantat de catre Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, organizeaza dezbaterea publica Tu ce fel de Europa iti doresti?

Evenimentul are locjoi, 31 ianuarie 2008, incepand cu ora 12.00, in sala de conferinte a CRDE, str. Tebei 21, Cluj-Napoca. La nivel national, in cele 30 de Centre Europa, se desfasoara dezbateri publice pe teme de actualitate europeana in vederea obtinerii unui raspuns la intrebarea lansata in cadrul proiectului, si a identificarii primelor 10 intrebari pe care cetatenii le-ar adresa instantelor Uniunii Europene, intrebari despre Europa.

Care este politica UE in ocuparea fortei de munca? Care sunt valorile comune ale unei societati europene? Cum va face Romania fata competitiei globale? Ce masuri trebuie luate pentru asigurarea unei dezvoltari continue? Ce fel de Europa iti doresti, pentru tine, pentru copiii si nepotii tai? Ce rol vrei sa joci in Europa viitorului imediat? Care sunt visele tale de cetatean european? Fa-ti auzita vocea! Exprima-ti opinia! Parerea participantilor va contribui la orientarea strategiei de comunicare pentru Romania urmatorilor ani. Reprezentanta Comisiei Europene are nevoie de parteneri de comunicare din intreaga tara pentru a putea adapta mesajele viitoare nevoilor comunitatii locale din care facem parte.

Intalnirea de la Cluj este moderata de Lia Valendorfean, membru in Comitetul de Reprezentare al Retelei Multiplicatorilor de Informatie Europeana pentru Regiunea Nord-Vest, din partea Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.