RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Liceenii din Transilvania de Nord invata despre spiritul antreprenorial organizand un targ cu produse manufacturate chiar de ei

Aproape 40 de elevi din clasele VI – XI, provenind de la mai multe licee din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au demonstrat că un antreprenor în ziua de astăzi are foarte multe de câştigat prin creativitate şi dezinvoltură.
Tinerii au amenajat mai multe standuri unde au vândut produse manufacturate chiar de ei, în cadrul evenimentului „Zilele «Antreprenor Junior»”, care s-a desfăşurat în perioada 1-2 octombrie, la Bistriţa.

Liceenii au avut astfel ocazia să se implice voluntar - în contextul Anului european al voluntariatului - într-o acţiune care i-a învăţat câte ceva despre spiritul antreprenorial. Datorită lor o asociaţie din Bistriţa a primit fonduri pentru a-şi continua activităţile.

Concret, elevii au confecţionat diverse produse cum ar fi bomboane, origami, sticluţe cu mirodenii, mărgele etc., pe care le-au vândut în cadrul târgului „Antreprenor Junior” organizat sâmbătă, 1 octombrie, în zona pietonală din centrul municipiului Bistriţa. Târgul a fost deschis oficial chiar de către primarul municipiului Bistriţa. Dl. Ovidiu Creţu.

Suma totală colectată în urma vânzării acestor produse a fost de aproape 1.000 de lei. Aceşti bani au fost donaţi Asociaţiei Ascendent Bistriţa, a cărei misiune este de a contribui la dezvoltarea comunitară prin educaţie, dezvoltare personală şi profesională continuă şi promovarea voluntariatului.

În a doua zi a evenimentului, 2 octombrie, elevii au participat la sesiuni teoretice şi ateliere practice tot pe tematica antreprenoriatului. Participanţii au avut ocazia astfel, să-şi dezvolte spiritul de observaţie şi de echipă, elemente cheie în dezvoltarea unui tânăr european informat şi activ.

„Zilele Antreprenor Junior” au fost organizate de Centrele Europe Direct Transilvania de Nord, Bistriţa şi Maramureş – centre aparţinând reţelei europene cu acelaşi nume. Obiectivul evenimentului a fost dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi încurajarea dialogului şi împărtăşirii de bune practici în domeniul antreprenorial, în rândul elevilor. De asemenea, cu această ocazie a fost promovat şi Anul European al Voluntariatului 2011.