RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Liceenii din Transilvania de Nord incheie Anul European al Voluntariatului intr-un Atelier de creatie

Peste 30 de elevi din clasele IX – XII, provenind de la mai multe licee din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş demonstrează că Anul European al Voluntariatului 2011 i-a învăţat cum să-şi unească forţele pentru a acţiona în interesul celor care sunt defavorizaţi. Elevii se întâlnesc în acest weekend cu mai mulţi tineri asistaţi social din Maramureş, în cadrul unui Atelier de creaţie.

Tinerii vor crea împreună mici obiecte cu tematică de Crăciun dar nu numai, de la felicitări, globuri şi mărgele la ornamente din aluat cu sare, coapte şi pictate, şi îşi vor întări spiritul de echipă în cadrul unor jocuri specifice.
Evenimentul „Tineri pentru tineri: să lucrăm împreună pentru creativitate şi voluntariat” se desfăşoară sâmbătă, 3 decembrie 2011, la sediul Asociaţiei de Asistenţă Socială Neguvernamentală – ASSOC din Baia Mare. Asociația ASSOC Baia Mare este cunoscută pentru activitățile pe care le derulează pentru membrii comunității locale care au nevoie de asistență socială și pentru experiența în organizarea de acțiuni educative și sociale în parteneriat.

Atelierul este dedicat Anului 2011 – Anul European al Voluntariatului şi are ca obiectiv creşterea gradului de înţelegere în rândul tinerilor faţă de problemele cu care se confruntă colegii lor cu probleme sociale, precum şi creşterea gradului de integrare în societate a copiilor şi tinerilor asistaţi.

Atelierul „Tineri pentru tineri: să lucrăm împreună pentru creativitate şi voluntariat” este organizat în parteneriat de Centrele Europe Direct Transilvania de Nord, Bistriţa şi Maramureş – toate aparţinând reţelei europene cu acelaşi nume. Este pentru al treilea an consecutiv când cele trei centre Europe Direct organizează evenimente în parteneriat, activităţi destinate elevilor din cele trei județe, cu scopul de a stimula spiritul antreprenorial și de implicare în acțiuni sociale și de voluntariat a acestor tineri. Amintim doar tabăra antreprenorială din luna iunie 2010, de la Şuior (Maramureş), tabăra media de la Leghia (Cluj) din iunie 2011 si targul „Antreprenor Junior” de la Bistriţa, din octombrie 2011.

Contact: Lia Valendorfean, coordonator