RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Cum ar trebui sprijinit voluntariatul în sistemul de învăţământ?

Îţi propunem un eveniment "puţin altfel" decât dezbaterile cu care ai fost obişnuit, pentru a găsi soluţii la motivarea tinerilor de a se implica în comunitate.

Vino la debate-ul: "Ar trebui sau nu introduse în programa de învăţământ măsuri active de sprijinire a voluntariatului?" şi exersează-ţi ideile într-un spaţiu public.

Consulta agenda evenimentului. Participă!


Ajută la modelarea societăţii civile. Vino la debate-ul pe care îl organizăm vineri şi vezi cum se nasc ideile care modelează viitorul tău. Debate-ul este un eveniment-concluzie, organizat în contextul încheierii Anului European al Voluntariatului şi al sărbătoririi Zilei Internaţionale a Voluntariatului (5 decembrie) de către

  • Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu:
  • Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR),
  • Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC),
  • UBB Radio Online şi Departamentul de Jurnalism al Universităţii "Babeş Bolyai"
Dezbaterea abordează două subiecte fierbinţi pe agenda publică din regiune şi din ţară: sistemul de învăţământ şi implicarea civică.

În unele ţări, activităţile de voluntariat sunt încurajate prin introducerea lor în programa de învăţământ; studenţii primesc credite pe activităţile pe care le desfăşoară, elevii au ore de voluntariat.

E cert că dezvoltarea spiritului civic, prin încurajarea voluntariatului, este o prioritate pentru Regiunea noastră, precum şi pentru România. Pentru a reuşi schimbarea pe termen lung, însă, trebuie să ne îndreptăm atenţia spre tineri.

Dar cum ar trebui să se manifeste această încurajare? Ce fel de instrumente sunt utile şi recomandate pentru noi? Nu putem pur şi simplu "copia" sau "traduce" idei "de afară". Trebuie să le adaptăm la specificul local. La felul în care funcţionează societatea noastră.

Moderatori: Emil Mesaroş, Mihai Goţiu

Debateri invitaţi: Gabriel Bădescu, Mihai Grecu, Cristina Rigman, Tudor Brădăţan
Debateri ARDOR: Bianca Prunea, Ioana Stupariu, Călin Mureşanu, Ioana Georgescu

Evenimentul are loc în Amfiteatrul 101 al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (str. G-ral Traian Moşoiu nr. 71)

Te aşteptăm să îţi prezinţi şi tu punctul de vedere!