RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Juvenes Translatores, editia 2012

Concursul "Juvenes Translatores" este organizat de DG Traduceri, Comisia Europeană cu scopul de a promova învățarea limbilor străine și meseria de traducător în rândul tinerilor liceeni. Anul acesta, va avea loc cea de-a șasea ediție, în data de 27 noiembrie 2012.

Juvenes Translatores 2012 este deschis elevilor născuți în anul 1995, din toate școlile europene, și constă într-un exercițiu de traducere din limba sursă în limba țintă dorită, cu condiţia ca acestea să fie limbi oficiale ale UE. În România pot fi selectate 33 de școli. Câștigătorii, însoțiți de profesori, vor fi invitați la Bruxelles anul viitor pentru ceremonia de înmânare a premiilor.
Școlile se pot înscrie direct pe pagina de internet dedicată concursului în perioada 1 septembrie – 20 octombrie 2012. Ulterior va avea loc o tragere la sorți electronică (numărul de școli participante per țară corespunde numărului de locuri în Parlamentul European al statului membru respectiv).
Persoană de contact la nivel local: Comănescu Liliana, reprezentant DG Traduceri, Comisia Europeană.