RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Clubul pentru copii „Ora de Europa” a ajuns la ediţia a 2a

Noutatea anului între evenimentele organizate în 2012 de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Clubul pentru copii „Ora de Europa” continuă cu ediţia a 2a, care va avea loc mâine, marţi, 4 septembrie 2012.

Un număr de 30 de elevi de clasele III-VI de la Şcoala Generală Baciu şi Şcoala cu clasele I-IV Suceagu (judeţul Cluj) vor participa, mâine, marţi, 4 septembrie, la sediul ADR Nord-Vest din Rădaia nr. 50, Baciu, la ediţia de toamnă a noului club „Ora de Europa”.

Dacă tema primei ediţii din 29 februarie, a fost una tradiţională „mărţişorul”, ilustrativă pentru principiul european „unitate în diversitate”, tema ediţiei a doua va fi „masca”, modul în care toţi oamenii simt nevoia să-şi ascundă, la un moment dat, stările. Elevii se vor juca şi vor picta măşti împreună cu un invitat special, artistul plastic Lucia LOBONŢ.

Pentru a marca prin acest eveniment Anul European al Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii între generaţii 2012, a fost invitată şi o bunică din sat, care le va face elevilor o demonstraţie de cusut. De asemenea, elevii, sub coordonarea dnei profesoare Steluţa BUDIŞAN, vor prezenta o mini-expoziţie de obiecte din mărgele realizate în mod tradiţional, chiar în cadrul clubului din şcoala lor. La finalul întâlnirii, toţi participanţii vor primi cărţi oferite de EU Bookshop.

Obiectivul noului club „Ora de Europa” este stimularea creativităţii şi a spiritului de echipă al elevilor din clasele mici. De asemenea, în cadrul acestui club, elevilor le sunt oferite informaţii de bază despre Europa şi Uniunea Europeană.

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest nu este la prima activitate dedicată copiilor şi tinerilor. Aceştia au fost beneficiarii mai multor tabere, târguri, ateliere, dintre care cele mai recente: „Tabăra antreprenorială” din iunie 2010, de la Şuior (Maramureş), „Tabăra media” din iunie 2011, de la Leghia (Cluj), târgul „Antreprenor Junior” din octombrie 2011, de la Bistrita, „Atelierul de voluntariat” din decembrie 2011, de la Baia Mare, „Clubul Copiilor”, ediţia 1 din 29 februarie 2012, Rădaia (Cluj) „Tabăra de creaţie”, 1-5 iulie, Rădaia.