RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comisarul european Dacian Cioloş în România

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în România – la București, Cluj-Napoca, Piatra Neamț și Iași – în perioada 4 - 8 octombrie 2012.

La București, înaltul oficial european va participa la conferința internațională "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură", organizată de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

La Cluj, după deschiderea anului academic pentru programele masterale și doctorale derulate de Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș Bolyai, comisarul Cioloș va participa, alături de masteranzi și doctoranzi, la o dezbatere pe teme europene de actualitate. De asemenea, oficialul european se va întâlni cu primarul Emil Boc și cu președintele Consiliului Județean Horia Uioreanu.

În cea de-a doua parte a vizitei, comisarul Cioloș va deschide, la Piatra-Neamț, Congresul european de turism rural și va participa la o cina de lucru cu reprezentanți ai ANTREC, EuroGites și ai autorităților publice pentru a discuta despre perspectivele de dezvoltare a agroturismului.

La Iași, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală va participa la o dezbatere despre viitorul cercetării și inovării în agricultura europeană după 2014, organizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară și se va întâlni cu președintele Consiliului Județean Iași Cristian Adomniței.

Contact:
Dorian Filote, coordonator relaţii cu presa din România, Cabinetul comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, tel.: (+32) 498 957 514, e-mail: dorian.filote@ec.europa.eu .
Mihai Roşioru, ofiţer de presă, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, tel.: (+40) 21 203 54 86, e-mail: mihai.rosioru@ec.europa.eu .