RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Luni ia startul cel mai important eveniment regional al anului: Zilele REGIO şi Gala Multiplicatorilor de Valori Europene 2012

Un număr de 116 proiecte s-au înscris în competiţia din cadrul Galei Multiplicatorilor de Valori Europene din Transilvania de Nord, ediţa a IVa – singurul eveniment regional care recunoaşte public şi recompensează cele mai bune proiecte. Este cel mai mare număr de proiecte care se luptă pentru trofeele Galei, din cele patru ediţii de până acum!

Proiectele provin din toate cele şase judeţe ale regiunii şi concurează pentru diplomele şi trofeele pentru cele mai bune proiecte implementate în perioada 2010-2012 în Transilvania de Nord, indiferent de programul de finanţare. Condiţia a fost ca proiectele să fi înregistrat rezultate şi impact remarcabile, încadrabile în următoarele opt categorii: Solidaritate, Educaţie, Mediu, Competitivitate, I like Transilvania de Nord!, Cultură, Inovare, Multiplicatorul Anului. Pentru înscrierea în competiţie a fost necesară completarea unui formular şi transmiterea acestuia împreună cu câteva imagini foto la comunicare@nord-vest.ro . Termenul limită pentru înscriere a fost 21 noiembrie 2012, iar juriul a fost format din experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi ai ADR Nord-Vest.

Zilele REGIO şi Gala Multiplicatorilor de Valori Europene din Transilvania de Nord 2012 au loc în perioada 26-27 noiembrie 2012, la Centrul de Cultură Urbană „Casino” Cluj-Napoca.

Luni şi marţi între orele 10-15, în cadrul Zilelor REGIO au loc prezentări publice ale proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 - expuneri foto şi video de la proiecte, prezentări online şi offline - şi un atelier de lucru pentru Reţeaua Comunicatorilor REGIO.

Marţi, 27 noiembrie începând cu ora 15,30 este programată decernarea premiilor şi trofeelor Galei Multiplicatorilor de Valori Europene, moment pe care au fost invitate să-l susţină următoarele personalităţi: dna Mihaela RUS, manager general Vitrina Advertising, dna. Ioana MARCHIŞ, coordonator reţeaua Europe Direct România, Reprezentanţa Comisiei Europene, dna Sanda CĂTANĂ, director Direcţia POR, ADR Nord-Vest, dl. Marcel BOLOŞ, secretar de stat, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, dl. Istvan VÁKÁR, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, dl. Emil BOC, primarul municipiului Cluj-Napoca, dl. Prof. dr. ing. Aurel VLAICU, rectorul Universităţii Tehnice Cluj, dl. Claudiu N. COŞIER, director general, ADR Nord-Vest. Gala se va încheia cu un mini-concert susţinut de elevi ai şcolii “Elf” din Cluj-Napoca.

Reamintim că pentru premiile ediţiei din 2009 a Galei, au fost depuse aproape 100 de candidaturi din cele 6 judeţe ale regiunii iar trofeul „Multiplicatorul anului” a fost obţinut de o profesoară de liceu din Bistriţa-Năsăud, dna Geta Lăpuşte, pentru introducerea în premieră regională absolută a unui curs opţional, realizat cu elevii claselor a VI si a VII, Şcoala generală nr.1, intitulat „Uniunea Europeană – aspecte sociale”. Şi în 2010 câştigătorul premiului „Multiplicatorul anului” a venit tot din educaţie, trofeul mergând la dna prof. ing. Alexandrina Lişcan de la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” din Cluj-Napoca, pentru proiectul de eTwinning “The Pizza Business Across Europe”.

Suita de evenimente Zilele REGIO şi Gala Multiplicatorilor de Valori Europene 2012 este organizată de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord. Partenerii sunt: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, UBB Radio Online, Europe Direct Maramureş si Europe Direct Bistriţa.

Vă aşteptăm cu drag să participaţi!
echipa de organizare

Pagini Utile:
 ADR Nord-Vest http://www.nord-vest.ro/  
 Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord http://europedirect.nord-vest.ro/  
 Laureaţii ediţiei a IIIa a Galei Multiplicatorilor din Transilvania de Nord http://europedirect.nord-vest.ro/detaliu.aspx?eID=231&t=Evenimente&y=2010&m=5&Node=1  
 Anul European 2012 http://europa.eu/ey2012/ey2012.jsp?langId=ro  
 Strategia "Europa 2020" http://ec.europa.eu/eu2020/index_en.htm  


Contact:
Lia Valendorfean, expert PR, 0755 777 011
Andreea Marcu, expert comunicare, 0755 777 012
Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest
(Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord)
tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222
e-mail: comunicare@nord-vest.ro , europedirect@nord-vest.ro  
www.nord-vest.ro , http://europedirect.nord-vest.ro