RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

"Elfii" clujeni bat la porţile Europei, la Centrul Europe Direct Transilvania de Nord

Elevii clujeni ai Şcolii „Elf”, care au creat blogul "Europa elfilor" s-au întâlnit, azi, cu Adrian Popa, asistent coordonator al Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord şi expert comunicare în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

În cadrul întâlnirii, micuţii elfi au putut afla despre rolul şi activităţile Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord şi a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, dar şi despre alţi bloggeri care scriu pe teme europene.

Informaţiile existente pe blog, http://scoalaelfeuropa.wordpress.com  vor fi completate şi îmbunătăţite pe tot parcursul anului şcolar, la orele de Informatică (fiecare elev se ocupă de o secţiune sau două a blogului), ele fiind utile nu doar elevilor clasei a VI-a, ci şi publicului larg. De asemenea, aceasta este o modalitate prin care cei interesaţi pot vedea şi alte activităţi ale elevilor de la Şcoala “Elf” realizate pe tematică europeană – gen de iniţiativă pe care Centrul regional Europe Direct o încurajează.

După ce şi-au prezentat realizarea, blogul "Europa elfilor", elevii i-au acordat distinsului oaspete o diplomă de participare. De asemenea, Adrian Popa le-a înmânat tinerilor bloggeri diplome de recunoaştere a activităţii lor.

“Europa elfilor” este rezultatul unui proiect intercurricular (Informatică, Geografie, Educaţie plastică) realizat de elevii clasei a VI-a, de la Şcoala “Elf” din Cluj-Napoca, în cadrul orelor de Informatică, profesor Alexandrina Lişcan – premiată în anul 2010 cu trofeul „Multiplicatorul anului” în cadrul Galei Multiplicatorilor de Informaţii Europene din Transilvania de Nord, eveniment organizat de Centrul regional ED şi ADR Nord-Vest, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.