RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

„Curs” de blogging predat de elevi bunicilor şi părinţilor, la final de An European al Îmbătrânirii active şi Solidarităţii între Generaţii

Ora de informatică a clasei a VI-a de la Şcoala Elf din Cluj-Napoca i-a avut, ieri, profesori chiar pe elevi. La finalul Anului European al Îmbătrânirii active şi Solidarităţii între Generaţii 2012, cei mici le-au explicat bunicilor şi părinţilor mai multe despre ce reprezintă blogurile şi internetul şi i-au încurajat să le folosească.

Adrian Popa, asistent coordonator al Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord şi expert comunicare în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest le-a vorbit celor prezenţi despre rolul pe care internetul îl are în educaţie la nivel European, despre avantajele şi pericolele folosirii mediului online.

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord a desfăşurat pe parcursul acestui an mai multe activităţi în parteneriat cu Şcoala Elf, instituţie care se numără printre cele 25 de şcoli din România premiate în cadrul campaniei “Europa, casa noastră”, eveniment iniţiat de Reprezentanţa Comisiei Europene şi la care au participat peste 300 de şcoli şi licee din toată ţara. Rolul campaniei a fost de a transpune priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

În această toamnă, reprezentanţii ED Transilvania de Nord i-au îndrumat pe elevii Şcolii Elf în proiectul lor de a realiza blogul “Europa Elfilor”, o platformă care conţine toate activităţile cu tematică europeană desfăşurate de instituţia de învăţământ. Blogul este rezultatul unui proiect intercurricular (Informatică, Geografie, Educaţie plastică) realizat de elevii clasei a VI-a, în cadrul orelor de Informatică, fiind coordonaţi de profesor Alexandrina Lişcan.

Printre acţiunile prezentate pe blog amintim: participarea elevilor la concursul de materiale jurnalistice şi dezbaterea pe tema Anului European al Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii între Generaţii 2012 – eveniment organizat de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord în luna octombrie; concertul oferit de elevii şcolii cu ocazia Galei Multiplicatorilor de Valori Europene din Transilvania de Nord, ediţia a IV-a, în luna noiembrie 2012.

Puteţi citi mai multe despre eveniment aici

Contact: Adrian Popa,
asistent coordonator Centrul regional Europe Direct
tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222
e-mail: europedirect@nord-vest.ro, comunicare@nord-vest.ro
www.nord-vest.ro, europedirect.nord-vest.ro