RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

proiect pentru crearea unei conexiuni directe între transportul aerian şi cel feroviar, finantat de UE la Cluj-Napoca

Uniunea Europeană va aloca 1 milion de euro din fondurile Programului TEN‑T mai multor studii pentru crearea unei platforme de transport intermodal pe aeroportul internațional din Cluj-Napoca, România.

Proiectul, selectat în scopul finanţării pe baza cererii anuale de propuneri TEN‑T 2011, constă în realizarea unor studii specifice privind crearea unui nod de transport intermodal cu totul nou pe aeroportul din Cluj-Napoca, care să permită trecerea directă a operaţiunilor de transport de pasageri şi mărfuri de la transportul rutier la cel feroviar şi aerian.

Unul dintre principalele obstacole în realizarea platformei este distanţa până la linia principală de cale ferată, care se află la 4 km de aeroport. Prin urmare, studiile vor analiza modalitatea optimă de construire a secţiunii lipsă de cale ferată şi felul în care aceasta poate fi integrată în infrastructura aeroportului.

Proiectul va fi gestionat de Agenţia Executivă pentru Reţeaua Transeuropeană de Transport şi urmează să fie finalizat până în luna noiembrie 2014.

Pagini Utile:
http://tentea.ec.europa.eu/en/ten-t_projects/ten-t_projects_by_country/romania/2011-ro-91018-s.htm  sau puteţi trimite un e-mail la: TENT-AGENCY@ec.europa.eu