RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Reprezentanta CE lanseaza cea de-a patra ediție a programului „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”

Reprezentanța Comisiei Europene în România anunță organizarea celei de-a patra ediții a programului ”Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”, în perioada februarie – septembrie 2013.
Concursul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor la facultăți de jurnalism, comunicare și relații publice, aceștia fiind invitați anual să identifice subiecte de interes pentru cetăţeni în domeniul comunicării pe teme europene și să realizeze materiale de presă pentru canale audio, video și online.

27 de facultăți de profil din întreaga țară au fost invitate anul acesta să participe în program și să găzduiască, într-o primă etapă a proiectului, vizitele de prezentare a concursului. Alături de organizatorii campaniei, un jurnalist cu experiență relevantă în domeniu va fi invitat în fiecare centru universitar pentru a le oferi studenților sfaturi practice privind realizarea materialelor de presă. Calendarul vizitelor, actualizat in funcție de propunerile primite de la universitățile participante, este disponibil pe pagina concursului, la adresa https://www.facebook.com/EuropaJurnalistilordinAmfiteatre .

Termenul limită pentru înscrierea materialelor în concurs este 10 mai 2013, urmând ca acestea să fie jurizate de o comisie formată din experţi ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi din jurnalişti de prestigiu din domeniul audiovizual. Cele mai bune proiecte vor fi premiate și ulterior oferite canalelor audiovizuale centrale sau locale drept material ilustrativ în diferitele emisiuni de profil. În plus, un grup de maxim 12 persoane format din ocupanții locurilor I și II vor fi invitați de către Reprezentanța CE să participe in luna septembrie 2013 la o vizită de studiu de cinci zile la Bruxelles, pentru o serie de întâlniri cu oficiali ai instituțiilor europene.

Mai multe informații despre program sunt disponibile în pliantul de prezentare a concursului . Organizatorii proiectului au pregătit, de asemenea, o resursă utilă pentru studenți, sub forma unui ghid practic ce conține recomandări pentru realizarea materialelor.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu:
Roxana Morea: telefon + 40-21-2035432 / e-mail: Roxana.MOREA@ec.europa.eu
Georgiana Petcu: telefon + 40-21-2300724 / e-mail: gp@chelgate.com  

Pagini Utile:
■ Pagina Facebook a Concursului
https://www.facebook.com/EuropaJurnalistilordinAmfiteatre