RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă László ANDOR, în vizită la Bucureşti şi Cluj

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune László ANDOR va efectua o vizită oficială în România, la București și Cluj-Napoca, în perioada 22-23 aprilie 2013.

Comisarul Andor va discuta cu autoritățile române și celelalte părți interesate modul în care inițiativele UE din domeniul ocupării forței de muncă și afacerilor sociale pot sprijini România în îmbunătățirea situației în ce privește ocuparea și pentru mai buna gestionare a situațiilor de excluziune socială, în special a celor cu care se confruntă comunitatea roma. În acest context, el se va concentra pe nevoia de a îmbunătăți modul în care este utilizat Fondul Social European în perioada curentă de programare financiară, precum și asupra pregătirilor necesare în vederea utilizării generației de programe ce fac parte din următorul cadru financiar pe 7 ani.

La București, înaltul oficial european va ține un discurs important în deschiderea conferinței internaționale ”Strategii de incluziune a romilor – de la intenții bune la rezultate reale”.

Comisarul Andor se va întâlni cu dl Victor Ponta, prim-ministru al României, dna Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, dl Remus Pricopie, ministru al Educației Naționale, Eugen Teodorovici, ministru al Fondurilor Europene, precum și cu alți reprezentanți din partea autorităților și instituțiilor române relevante.

La Cluj-Napoca, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune se va întâlni și discuta atât cu reprezentanți ai mediului de afaceri, cât și cu studenții de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Înaltul oficial european se va întâlni, de asemenea, cu reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului academic, respectiv cu dl Gheorghe Ioan Vușcan, prefect al județului Cluj, dl Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, dna Sanda Cătană, director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest și cu acad.prof.dr. Ioan Aurel Pop, rector al Universității Babeș-Bolyai.

(sursa: Reprezantanţa Comisiei Europene)