RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Cea mai recenta publicatie a Institutului Universitar European

Institutul Universitar European (European University Institute– Law Department 2008/20) anunta aparitia celei mai recente publicatii ale sale: "The Right of the Employee to refuse to be Transferred. A Comparative and Theoretical Analysis"
Lucrarea isi propune sa aprofundeze dreptul angajatilor de a refuza sa li se transfere contractul de munca, in cadrul Directivei CE privind programul de transfer. Este propusa o analiza atat transnationala cat si teoretica. Dincolo de comparatia intre implementarea Directivei CE in cadrul a 6 tari membre, sunt surprinse si aspectele care tin de lege, contractuale, constitutionale si de munca care au fundamentat diferitele interpretari ale statelor membre. In concluzie, sunt oferite sugestii legate de o posibila evolutie a dreptului legal al muncitorilor de a refuza transferul.
Puteti gasi textul complet al lucrarii, in format electronic, la: http://hdl.handle.net/1814/9370