RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Cei mai mici dintre cetăţenii regiunii, la Clubul Copiilor “Ora de Europa”

Aproximativ 45 de elevi de clasa a V-VIa participă joi, 14 noiembrie 2013, la cea de-a patra ediţie a Clubului “Ora de Europa” organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord.

Elevii provin de la cinci şcoli din Cluj: Şcoala Gimnazială "Nicolae Iorga", Şcoala " Radu Stanca", Colegiul tehnic “Anghel Saligny”, Şcoala Gimnazială Baciu şi Şcoala Suceagu.

Cei mici vor vizita sediul agenţiei şi al centrului, vor afla informaţii despre Europa, despre regiunea în care trăiesc, Transilvania de Nord şi vor juca jocuri de memorie pe tematică europeană. De asemenea, experţii centrului Europe Direct vor susţine o sesiune de tipul „Ştiaţi că...?” în cadrul căreia vor oferi elevilor scurte informaţii despre cetăţenia europeană, instituţiile UE ş.a.

Toţi elevii participanţi vor fi premiaţi cu produse şi publicaţii oferite de Comisia Europeană şi ADR Nord-Vest şi vor primi diplome de participare.

Context:
Obiectivul clubului „Ora de Europa” este stimularea creativităţii şi a spiritului de echipă al elevilor. De asemenea, în cadrul acestui club, elevilor le sunt oferite informaţii de bază despre Europa şi Uniunea Europeană. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest nu este la prima activitate dedicată copiilor şi tinerilor. Aceştia au fost beneficiarii mai multor tabere, târguri, ateliere, dintre care cele mai recente: „Tabăra antreprenorială” din iunie 2010, de la Şuior (Maramureş), „Tabăra media” din iunie 2011, de la Leghia (Cluj), târgul „Antreprenor Junior” din octombrie 2011, de la Bistrita, „Atelierul de voluntariat” din decembrie 2011, de la Baia Mare, „Tabăra de creaţie”, 1-5 iulie 2012, Rădaia (Cluj), „Clubul Copiilor”, ediţiile 1-3 din perioada 2012-2013, de la Rădaia (Cluj).

Contact:
Lia Valendorfean, coordonator
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord
(Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest)
program Centru: luni-vineri 09-17
tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222
e-mail: comunicare@nord-vest.ro , europedirect@nord-vest.ro  

Pagini Utile:
 Centrul de contact Europe Direct http://europa.eu/europedirect/index_ro.htm  
 Portalul Uniunii Europene www.europa.eu  
 Site-ul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania www.ec.europa.eu/romania  
 Site-ul Europa ta http://europa.eu/youreurope/citizens/index_ro.htm  
 Anul European 2013 http://europa.eu/citizens-2013/