RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Un nou proiect: Alegerile europarlamentare 2014 – Transilvania de Nord votează!

În 2014, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest derulează două proiecte de comunicare. Este vorba despre continuarea activităţilor Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord şi despre un nou grant, dedicat alegerilor europarlamentare programate pentru luna mai 2014. Prin intermediul acestor două proiecte, serviciul de informare pe teme europene oferit de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest continuă să-şi îndeplinească misiunea de a promova o cetăţenie europeană activă şi informată şi în 2014.

Proiectul „Alegerile europarlamentare 2014 – Transilvania de Nord votează!” are ca obiectiv creşterea gradului de informare, conştientizare şi implicare a cetăţenilor regiunii Transilvania de Nord vizavi de dreptul lor de a vota la alegerile europarlamentare din 2014. Proiectul este implementat în perioada 15 octombrie 2013- 15 aprilie 2014 şi presupune organizarea a cinci întâlniri de tip informare şi dezbatere, plus interacţiunea constantă cu media din regiune.

Primul eveniment, dezbaterea „ EP in the park. A debate right into the heart of Northern Transylvania” şi lansarea unui album foto de promovare a regiunii noastre, va avea loc cel mai probabil în 28 februarie 2014 la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca. Vor fi abordate două teme europene actuale: ocuparea forţei de muncă şi stilul de viaţă european. Cu ocazia dezbaterii, vom lansa şi albumul foto (în print) "Stilul de viaţă european în Transilvania de Nord", al cărui conţinut se bazează pe un concurs foto online derulat pe Facebook-ul Centrului Europe Direct Transilvania de Nord în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2014. La această dezbatere sunt invitaţi studenţii, elevii, politicieni, ONG-uri, administraţii publice locale, beneficiari REGIO Nord-Vest, jurnalişti, blogeri.

Alte patru dezbateri vor fi organizate în şcoli din Cluj, Satu Mare şi Sălaj pentru elevii de clasa a XIIa care vor vota pentru prima oară în viaţa lor. Întâlnirile cu elevii sunt programate pentru perioada martie-aprilie 2014.

Grantul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul „Activităţile EDIC în legătură cu alegerile pentru Parlamentul European din 2014”.

Contact:
Lia Valendorfean, coordonator Europe Direct
Ioana Şuta, responsabil grant Parlamentul European
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord
(Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest)
tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222,
e-mail: europedirect@nord-vest.ro , comunicare@nord-vest.ro  
http://europedirect.nord-vest.ro/ , www.nord-vest.ro