RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Albumul foto "Stilul de viata european in Transilvania de Nord", disponibil online

Albumul foto "Stilul de viata european in Transilvania de Nord" este acum disponibil si online! Il puteti viziona la adresa http://issuu.com/adrnordvest/docs/stil_de_viata_transilvania_de_nord 

Acest album îşi propune să surprindă stilul de viaţă al oamenilor din comunităţi locale ale Transilvaniei de Nord – judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, în total o populaţie de puţin peste 2,7 milioane de locuitori – români, maghiari, romi, germani.
Departe de a avea pretenţia unei mărturii geografice, istorice sau ştiinţifice (nici nu ar avea cum), albumul doreşte să ilustreze crâmpeie de viaţă transilvană, dintr-o altă perspectivă: cea a oamenilor obişnuiţi, fotoreporteri, fotografi amatori şi profesionişti, autorităţi publice etc. O regiune trăieşte prin oamenii ei şi devine ceea ce aceştia simt, gândesc şi comunică despre ea. Astfel încât oamenii au fost cei care, autodefinindu-se, ne-au propus fotografii relevante pentru calitatea vieţii de astăzi în comunităţile din această regiune a Europei. Demersul a dovedit că Transilvania de Nord este iubită, că suntem mândri de bogăţia şi diversitatea ei.
Pentru documentarea explicaţiilor foto au fost folosite website-urile oficiale ale administraţiilor publice locale/judeţene şi/sau ale instituţiilor ilustrate, Wikipedia precum şi textele autorilor fotografiilor.

Mulţumiri speciale pentru cei 21 de autori ai fotografiilor publicate, care au fost contributori voluntari la acest album. Aprecieri pentru fiecare din autorii celor nu mai puţin de 587 de fotografii propuse, dar care, din motive de spaţiu, nu au putut fi publicate. Ele sunt însă incluse în albumul online, disponibil pe www.facebook/europedirect.cluj 
Mulţumiri şi partenerilor Asociaţia Cluj On Line, care şi-a adus o contribuţie importantă la desăvârşirea albumului, şi Federaţia SHARE Cluj-Napoca, care s-a îngrijit de buna desfăşurare a dezbaterii prilejuite de lansarea publică acestui album.

Albumul a fost editat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi tipărit în cadrul proiectului „Activităţile Centrelor de Informare Europe Direct în legătură cu alegerile pentru Parlamentul European din 2014” cofinanţat de Uniunea Europeană şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Responsabilitatea revine editorului, Comisia Europeană sau Parlamentul European nefiind răspunzători pentru utilizarea sub orice formă a informaţiilor conţinute. In forma tiparita se distribuie gratuit. Acest album nu poate fi reprodus integral sau parţial, multiplicat sub orice formă, cu scop comercial sau gratuit, decât cu acordul scris al ADR Nord-Vest şi al autorilor fotografiilor.