RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Cei mai mici dintre cetăţenii regiunii se întâlnesc la Clubul Copiilor “Ora de Europa”, ediţia a Va

Aproximativ 55 de elevi de clasa a Ia participă luni, 7 aprilie 2014, la cea de-a Va ediţie a Clubului “Ora de Europa” organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord.

Elevii provin de la trei şcoli din judeţul Cluj: Colegiul Naţional Ortodox Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială Baciu şi Şcoala Suceagu.

Cei mici se vor întâlni la sediul Şcolii Baciu cu experţii Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord pentru a afla informaţii despre Europa şi pentru a învăţa cum să decoreze un ou de Paşti. De asemenea, elevilor li se va oferi un spectacol de teatru de păpuşi susţinut de Asociaţia AnimaArt.

Toţi elevii participanţi vor fi premiaţi cu produse şi publicaţii oferite de Comisia Europeană şi ADR Nord-Vest şi vor primi diplome de participare.

Context:
Obiectivul clubului „Ora de Europa” este stimularea creativităţii şi a spiritului de echipă al elevilor. De asemenea, în cadrul acestui club, elevilor le sunt oferite informaţii de bază despre Europa şi Uniunea Europeană. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a dedicat copiilor şi tinerilor, de-a lungul timpului, multe din activităţile sale. Aceştia au fost beneficiarii mai multor tabere, târguri, ateliere, dintre care menţionăm: „Tabăra antreprenorială” din iunie 2010, de la Şuior (Maramureş), „Tabăra media” din iunie 2011, de la Leghia (Cluj), târgul „Antreprenor Junior” din octombrie 2011, de la Bistrita, „Atelierul de voluntariat” din decembrie 2011, de la Baia Mare, „Tabăra de creaţie”, 1-5 iulie 2012, Rădaia (Cluj), „Clubul Copiilor”, ediţiile 1-4 din perioada 2012-2013, de la Rădaia (Cluj).

Contact:
Lia Valendorfean, coordonator
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord
(Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest)
program Centru: luni-vineri 09-17
tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222
e-mail: comunicare@nord-vest.ro , europedirect@nord-vest.ro

Pagini Utile:
Centrul de contact Europe Direct http://europa.eu/europedirect/index_ro.htm 
Portalul Uniunii Europene www.europa.eu 
Site-ul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania www.ec.europa.eu/romania 
Site-ul Europa ta http://europa.eu/youreurope/citizens/index_ro.htm 
Anul European al Cetăţenilor http://europa.eu/citizens-2013/ro/
Alegerile europarlamentare 2014 http://www.elections2014.eu/ro