RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Ultima Reuniune din 2014 pe Agenda Consiliului European

Consiliul European defineste orientarile si prioritatile politice generale ale Uniunii Europene. Odata cu intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona la 1 decembrie 2009, Consiliul European a devenit o institutie. Presedintele sau este Herman Van Rompuy. Consiliul European este compus din sefii de stat sau de guvern ai statelor membre, precum si din presedintele sau si presedintele Comisiei.
In 18-19 decembrie 2014, Consiliul European se va reuni la Bruxelles. In urma prezentarii analizei anuale a cresterii elaborate de Comisie, Consiliul European va analiza noile eforturi de stimulare a cresterii, a crearii de locuri de munca si a competitivitatii europene si va stabili noi orientari, dupa caz. In acest context, va lua in discutie initiativa specifica a Comisiei de mobilizare a unei investitii de 300 de miliarde de euro in perioada 2015-2017.
De asemenea, Consiliul European poate aborda chestiuni specifice privind relatiile externe in functie de evolutiile de pe scena internationala.