RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Let's Play Europe!/Discriminare si excluziune sociala

In 2015, Europe Direct - Transilvania de Nord isi propune sa coordoneze o serie de activitati alaturi de o retea de parteneri implicati, cu scopul de a sprijini initiativele si proiectele tinerilor clujeni. In conformitate cu prioritatile de comunicare ale Comisiei Europene, in 2015, centrul organizeaza 12 evenimente lunare menite sa incurajeze dezbaterea si sa sprijine initiativele tinerilor pe teme de interes pentru acestia.
Astfel, vineri, de la ora 16.00, la Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" (Sala American Corner) are loc al doilea eveniment din 2015 destinat tinerilor din Cluj-Napoca, organizat de C.R.E.D. Transilvania de Nord, in parteneriat cu Federatia Share, FSPAC / UBB Radio Online si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Cluj. Evenimentul se inscrie in calendarul lunar de evenimente tip dezbateri dedicate provocarilor cu care se confrunta tinerii clujeni (si in egala masura tinerii europeni) si identificarii de posibile solutii locale care sa vina in intampinarea acestor provocari. Subiectul din februarie este Discriminare si excluziune sociala si va fi dezbatut impreuna cu elevi din liceele clujene, intr-o formula dinamica si interactiva. Obiectivul intalnirii este acela de a familiariza si sensibiliza participantii asupra anumitor concepte care tin de problematica Incluziunii sociale (egalitate de drepturi, minoritate vs. majoritate, discriminare etc.), de a-i ajuta sa si le insuseasca pentru a le putea promova / explica apoi la randul lor si altora.