RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

A 3-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

 Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, prin Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu SC Cognitrom SRL, ADI Zona Metropolitană Cluj, Federatia SHARE Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Departamentul Jurnalism şi UBB Radio Online, a organizat a 3-a reuniune din 2015 din seria celor 12 evenimente lunare menite să încurajeze dezbaterea şi să sprijine iniţiativele tinerilor clujeni pe teme de interes pentru aceştia.
Întâlnirea a avut loc  marţi, 31 martie 2015, la Biblioteca Judeteana "Octavian Goga", având ca subiect  pregatirea pentru carieră şi dezvoltarea de competenţei. Au participat aprox. 20 de elevi şi studenţi clujeni, într-o formulă dinamică şi interactivă.
Obiectivul întâlnirii a fost de a discuta despre competenţe şi abilităţi, nedezvoltate prin sistemul de învăţământ, necesare însă pentru pregătirea în vederea unei cariere de succes pe o piaţă a muncii din ce în ce mai competitivă.  Psihologul Manuela Nedelcu de la firma Cognitrom, în calitate de consilier vocaţional, a prezentat cîteva abilităţi pe care şcoala nu le dezvoltă în sistemul actual, deşi sunt necesare în pregătirea pentru integrarea pe piaţa muncii (inteligenţa emoţională, autocunoaşterea în dezvoltarea personală, informarea).
Evenimentul se înscrie în calendarul lunar de evenimente tip dezbateri dedicate provocărilor cu care se confruntă tinerii clujeni (şi în egală măsura tinerii europeni) şi identificării de posibile soluţii locale care să vină în întampinarea acestor provocari.
Găsiţi mai jos înregistrarea video a întalnirii şi o galerie foto !