RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Conferința „Teatrul în educație” Cluj-Napoca 2015

În data de 14 noiembrie 2015 va avea loc conferința „Teatrul în educație”, organizată la Cluj-Napoca sub patronajul doamnei Ministru Federal al Educației și Femeii din Austria, Gabriele Heinisch-Hosek.
Conferinţa face parte dintr-o inițiativă educațională naţională demarată cu scopul de a atrage atenția asupra importanței educației artistice în dezvoltarea fizică și psihică a tinerilor. Invitați ca vorbitori sunt specialiști și profesioniști cu experiență în domeniul educației, educației teatrale, pedagogiei teatrale, psihologiei și neurologiei pentru o dezbatere legată de beneficiile introducerii teatrului ca materie opțională în școli.
Conferința propriu-zisă va fi urmată de ateliere de formare oferite unui număr de 60 de cadre didactice din Cluj-Napoca (abordarea creativă a procesului de predare prin jocuri și tehnici teatrale) la Palatul Copiilor. În cadrul evenimentului vor fi prezentate și rezultatele aplicării de către cadrele didactice din țară, în predarea la clasă sau pregătirea trupelor de teatru, a cunoștințelor și competențelor dobândite în urma participării la atelierele de formare organizate în cadrul conferinței de anul trecut din București.
Teatrul Vienez de Copii organizează acest eveniment în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, UBB Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Palatul Copiilor Cluj. Conferința se va desfășura și cu sprijinul BCR.

Mai multe detalii gfăsiţi AICI.