RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Conferința de încheiere a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Investeşte în oameni!

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferinţa finală a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”

150 de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca au fost cuprinşi într-un proiect de inserţie pe piaţa muncii, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Aceștia au beneficiat de subvenții pentru stagiile de practică în valoare de 700 de lei și au intrat într-un concurs cu premii, prin care s-au acordat 50 de premii în valoare de 700 lei fiecare, pentru studenţii cu cele mai bune rezultate obţinute în stagiile de practică desfăşurate. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, ȋn calitate de beneficiar, împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de partener regional, au organizat astăzi, 10 decembrie 2015, conferinţa finala a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”. Acest proiect a fost implementat în Regiunea Transilvania de Nord de către ADR Nord-Vest şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă".

Obiectivul general al proiectului a fost favorizarea inserţiei pe piaţa muncii a 150 studenţi aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă din regiunea Nord-Vest .

Proiectul a vizat, printre altele, cooperarea locală regională, ca urmare a dezvoltării relaţiilor universităţii cu entităţile publice şi private din regiunea Nord-Vest, precum şi promovarea şi dezvoltarea parteneriatelor dintre mediul academic şi mediul de afaceri prin dezvoltarea culturii stagiilor de practică.
Bugetul total al proiectului a fost de 481.971,56 lei din care bugetul ADR Nord-Vest a fost de 80.479,20 lei, iar cel al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a fost de 401.492,36 lei.
La conferinţa au participat studenţi, reprezentanţi ai firmelor ofertante de stagii de practică precum şi echipa de implementare a proiectului.
Reprezentanti ai mediului de afaceri au subliniat la conferinta importanta transpunerii studiilor teoretice acumulate in timpul facultatii in practica pietei muncii, atat de specifica in domeniul constructiilor, cu mare accent pe cunoasterea si adaptarea la noile tehnologii si standarde de calitate.