RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Concursul RegioStars 2016

Comisarul european Corina Cretu a lansat azi, 16 februarie, concursul RegioStars 2016 . Pentru al 9-lea an consecutiv, concursul va premia proiecte de succes în managementul fondurilor europene (sursa: http://ec.europa.eu/commission/2014-2019/cretu/blog/registration-2016-regiostars-awards-competition-now-open_en).

Premiile RegioStars identifică bunele practici în dezvoltarea regională și promovează proiectele originale și inovatoare care pot fi exemple de bune practici pentru alte regiuni. Un juriu independent va selecta proiectele câștigîtoare, reprezentanții proiectelor finaliste urmând a fi invitați să participe la festivitatea de premiere. Acestea vor fi de asemenea incluse într-o broșură, publicată de Comisia Europeană, precum și în baza de date on-line de bune practici pe site-ul Inforegio.
Festivitatea de premiere din acest an va avea loc marți, 11 octombrie 2016, în cadrul Săptămânii Europene a regiunilor și orașelor. Câștigătorii din fiecare categorie vor primi trofeul RegioStars de la comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, și Președintele juriului RegioStars.

Termenul limită de înscriere este 15 aprilie 2016. Condițiile de participare și înscriere se găsesc detaliate pe pagina Inforegio a Comisiei Europene http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/