RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Întrebari şi răspunsuri


Puteţi găsi raspunsul la întrebarea dumneavoastră chiar înainte de a o adresa.
Pentru a asigura o transparenţă maximă a informaţiilor europene şi pentru a vă facilita găsirea unui răspuns la o întrebare similară cu a dumneavoastră, vă oferim această secţiune. Dacă nu sunteţi lămurit pe deplin, puteţi completa şi formularul Scrie-ne!.
Dacă doriţi să transmiteţi o opinie Comisiei Europene vă rugăm să completaţi formularul Spune-ţi opinia.

Clauza de non-răspundere:
Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord încearcă să vă pună la dispoziţie informaţiile solicitate sau să vă îndrume către o altă sursă. Cu toate acestea, informaţiile furnizate nu pot fi considerate obligatorii din punct de vedere juridic.

Declaraţie de confidenţialitate şi protecţia datelor cu caracter personal:
Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord oferă un serviciu de informare pentru persoane fizice şi juridice. Centrul furnizeaza răspunsuri directe, personalizate, la întrebări cu caracter general despre Uniunea Europeană şi recomandă surse suplimentare de informaţii şi consiliere. Datele dumneavoastră personale sunt colectate şi prelucrate doar în măsura în care sunt necesare pentru a răspunde întrebărilor adresate. În conformitate cu legislaţia în vigoare în materie de protecţie a datelor personale şi de procesare a acestora, în baza Regulamentului UE 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).
Dacă este cazul, cererea dumneavoastră va fi transmisă unui funcţionar din cadrul instituţiilor Uniunii Europene sau al unui organism de la nivel local, naţional sau european care este în măsură să vă răspundă. Dacă întrebarea se referă la drepturile dumneavoastră în calitate de cetăţean al UE, aceasta ar putea fi transmisă unui alt serviciu al Comisiei Europene. Nu aveţi acces direct la datele stocate pe serverul nostru. Pentru a modifica sau şterge datele dumneavoastră personale sau pentru a afla care sunt datele pe care le deţinem, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail: europedirect@nord-vest.ro

Cautare intrebari si raspunsuri

Perioada trimiterii intrebarii

Intrebarile 1 - 10 din 138 gasite

Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Subiect
absorbtia fondurilor structurale in Cluj 
Intrebare
Buna ziua!
Sunt studenta in anul III, la facultatea de Studii Europene, si imi fac lucrarea de licenta pe Europenizarea sistemului administrativ in Romania.
Studiu de caz se refera la Absorbtia fondurilor structurale in Cluj.
Trebuie sa aplic 50 de chestionare persoanelor care au accesat fonduri structurale, pentru a vedea diferite lucruri: dificultati de accesare, propuneri, ce tip de program s-a accesat mai mult,etc.
Ati putea sa imi furniza o baza de date care sa cuprinda persoane ce au accesat aceste fonduri sau institutii, firme pe oricare dintre programele operationale?

Astept un raspuns!
Va multumesc!
Luiza Ivan
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
310 din 02.06.2014 
Subiect
Fonduri europene 
Intrebare
Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine sa stiu daca pot achizitiona o livada de pomi fructiferi prin fonduri europene nerambursabile; vinde o cunostinta o livada de 12 h si as fi interesat sa o cumpar. Multumesc !!!
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
309 din 22.05.2014 
Subiect
finantare pentru start-up-uri 
Intrebare
Stimate domn, doamna, in anii trecuti exista o subsidie, pina la 40-50 de mii de euro, pt start-up-uri ca prima afacere. As dori sa stiu daca mai exista aceasta subsidie si as dori un link cu documentatia respectiva. Cu stima, Florin
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
308 din 04.04.2014 
Subiect
fonduri europene pentru achizitie si cultivare terenuri agricole 
Intrebare
Nu am nicio cunostinta concreta despre modalitatea de a obtine aceste fonduri si condtiile care trebuie indeplinite de o persoana pt a putea beneficia de o astfel de finantare:varsta persoanei, forma de proprietate asupra terenurilor(proprii sau arendate), este posibila asocierea intre mai multe persoane (ex :tata si fiu), beneficiarul fondurilor poate fi persoana fizica proprietara a terenurilor sau trebuie infiintat un SRL , AF sau II? Daca se depune un proiect ce trebuie sa contina acesta? Pe ce criterii aleg sa cultiv un anume tip de plante? Nu doresc sa apelez la firme de consultanta in domeniu, ma descurc cu documentele daca stiu de unde sa procur informatiile care stau la baza demersurilor. Multumesc.
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
307 din 13.03.2014 
Subiect
fonduri pentru modernizare si utilare camin de batrani 
Intrebare
Buna seara. Am un imobil de 600 mp in orasul Cluj-Napoca si doresc sa stiu ce fel de fonduri se pot obtine pt modernizare si utilare pentru un CAMIN DE BATRANI. Va multumesc.
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
306 din 18.11.2013 
Subiect
emigrare 
Intrebare
Buna ziua,
Ma numesc Luminita Orha si v-as ruga daca ati putea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Voi emigra impreuna cu copiii mei in Munchen (o fata de 10 ani si un baiat de 7 ani) si as dori sa stiu daca cumva se poate invata si acolo limba germana. am incercat in tara sa invatam dar nu stim inca suficient pentru a ne descurca destul de bine. Sper ca cei 2 copii ai mei vor putea aprofunda limba si in cadrul scolilor unde vor studia.
va multumesc pentru ajutor.
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
305 din 07.11.2013 
Subiect
Cine ne-ar putea ajuta? 
Intrebare
Familiei mele i s-a nationalizat case si pamanturi pe vremea comunismului. Cu ani in urma am incercat in instanta sa le recuperam. Dupa 13 ani de judecata am primit o casa , o parte din pamanturi iar pentru restul trebuia sa fim despagubiti. Dosarul de despagubire se afla inca la primaria de care apartinem, nu il putem finaliza deoarece politia a pus sechestru de 2 ani pe biroul secretarei care este cercetata penal. cum sse poate proceda mai departe?
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
304 din 31.10.2013 
Subiect
Accesarea de fonduri europene nerambursabile. 
Intrebare
Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti/ajutati tinand cont ca am 35 de ani , care sunt programele/afacerile eligibile pentru accesarea de fonduri europene. Tin sa mentionez ca am un plan pentru o afacere pornind de la 0. Daca varsta reprezinta un impediment, exista posibilitatea de a ma asocia cu o persoana in varsta de 27 de ani pentru acesarea fondurilor? PS: Pentru deschiderea unei cafenele se pot cere fonduri europene? Astept feedback-ul d-vostra. Va multumesc anticipat pentru atentia acordata.
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
303 din 30.10.2013 
Subiect
cumulare pensie cu salariu din proiect pe fonduri europene 
Intrebare
Sunt profesor universitar pensionar, cu pensia mai mare decat salariul mediu brut pe economie. Daca lucrez pe proiecte europene in cadrul Universitatii, pot cumula pensia cu salariul cuvenit din proiect? Cu multumiri anticipate, prof.dr.ing.Viorel Munteanu
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
301 din 30.10.2013 
Subiect
fondurile europene pentru un magazin de pesticide 
Intrebare
Buna ziua,am o intrebare, sunt din judetul Alba, din Aiud si as dori sa stiu daca pot accesa fondurile europene pentru un magazin de pesticide. Va multumesc !
Vizualizare raspuns 
Nr. referinta
299 din 25.10.2013 
Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14