RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Platforma REFIT - opinii cu privire la modul de a face legi și inițiative ale UE

30 ianuarie 2016

Ca urmare a deciziei din 19 mai 2015, Comisia Europeană a lansat Platforma REFIT, pentru un dialog permanent cu statele membre și cu părțile interesate privind îmbunătățirea legislației UE.
Activitatea platformei este condusă de către membrii săi, luându-se în considerare sugestiile de la părțile interesate privind reducerea poverii administrative și de reglementare, primite prin intermediul formularului on-line "Reduceți efortul" care este accesibil publicului.
Comisia dorește să audă opinia cetățenilor cu privire la modul de a face legile și inițiativele UE mai eficace și mai eficiente, prin formularul de contact on-line de mai jos:
http://ec.europa.eu/smart-regulation/refit/simplification/consultation/consultation_en.htm#up

Consultare publică în domeniul guvernării electronice

20 ianuarie 2016

Consultarea publică privind planul de acțiune în domeniul guvernării electronice în perioada 2016-2020 are în vedere colectarea de opinii de la cetățenii UE, fiind una din acțiunile destinate finalizării Pieței unice digitale pentru Europa, potrivit strategiei dedicate.
Pentru a contribui la această consultare publică, puteți completa până la data de 22 ianuarie 2016 chestionarul on-line accesabil pe site-ul Reprezentanței în Romania a CE.http://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm sau direct AICI.
Detalii

Prioritățile Comisiei Europene pentru anul 2016

11 ianuarie 2016

În anul 2016, prioritatea centrală a Comisiei rămâne clară: aceasta va da dovadă de ambiție atunci când e vorba de chestiuni de importanță majoră și va îmbunătăți modul în care realizează obiectivele urmărite și se va arăta mai discretă atunci când e vorba de chestiuni mai puțin importante care nu necesită acțiuni comune ale UE.
Prin programul de lucru pentru 2016, structurat în jurul a 10 priorități stabilite de președintele Jean-Claude Juncker la începutul mandatului, se reafirmă angajamentul de a colabora cu partenerii din cadrul Parlamentului European și al Consiliului, pentru a obține rezultatele pe care europenii le așteaptă. Având în vedere provocările cu care se confruntă Europa în prezent, este timpul pentru acțiuni excepționale.
Găsiți detalii privind prioritățile Comisiei Europene pentru anul 2016 accesînd site-ul Comisiei : http://ec.europa.eu/atwork/key-documents/index_en.htm