RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Cele mai apreciate lucruri despre UE

22 noiembrie 2016

În urma unui studiu efectuat de Comisia Europeană cu o lună înainte de Brexit și publicat saptamana trecută de World Economic Forum (https://www.weforum.org), s-au identificat principalele lucruri pentru care cetățenii europeni se bucură că sunt parte din Uniunea Europeană. Cum era firesc, cel mai mare procent dintre cetățenii europeni a indicat ca principal beneficiu libera deplasare în spațiul european.
Găsiți în materialul video de mai jos, cele mai bune lucruri pe care UE le-a adus pentru cetățenii ei.

Prioritățile Comisiei Europene pentru anul 2017

19 noiembrie 2016

Comisia Europeană și-a prezentat opiniile cu privire la prioritățile economice și sociale ale UE pentru anul 2017 în așa-numitul pachet de toamnă al Semestrului European, bazându-se pe direcțiile indicate de președintele Juncker în "Starea Uniunii 2016" și pe cele mai recente date economice din previziunile Comisiei din toamna anului 2016.
Previziunile de toamnă publicate pe 16 noiembrie 2916 deschid ciclul de guvernanță economică 2017 (Semestrul European este ciclul anual al UE de orientare a politicilor economice și de supraveghere). Orientările vor fi discutate cu celelalte instituții ale UE și părțile interesate să stabilească cadrul pentru anul următor. Odată aprobate, aceste orientări ar trebui să se reflecte în politicile statelor membre, în special în cadrul programelor naționale, care urmează să fie prezentate în primăvara anului viitor.
Găsiți toate detaliile AICI privind documentele din pachetul de toamnă al Semestrului European 2017, pe site-ul Comisiei Europene.