RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Mesajul președintelui Parlamentului European, Martin Schulz , la Consiliul European

19 decembrie 2016

Consiliul European s-a întrunit la Bruxelles, în data de 15 decembrie 2016, pentru a discuta despre cele mai urgente aspecte legate de migrație, securitate și relații externe. Cu această ocazie, președintele Parlamentului European, Martin Schultz, a îndemnat participanții să aibă "curajul de a lupta pentru Uniunea Europeană".
Martin Schulz a subliniat importanța cooperării și solidarității, în fața șefilor de guvern prezenți la summitul de la Bruxelles, "Voi toți ați fost de acord că aveți nevoie de UE, că UE este singurul mijloc de a face față provocărilor cu care ne confruntăm în acest secol. Acest spirit nu trebuie niciodată uitat și ar trebui să ghideze acțiunile fiecăruia de-a lungul anilor ce vor veni."
Găsiți AICI informții despre întâlnirea Consiliului European din 15 decembrie 2016 și principalele concluzii în urma acestei întâlniri.

Despre Parlemeter

12 decembrie 2016

Parlemeter-ul este un Eurobarometru (vezi pagina de pe site "Despre Eurobarometru"), special dedicat Parlamentului European. În fiecare an, sunt publicate rezultatele unor sondaje legate de opiniile cetățenilor privind situația de la nivelul UE, cât și din statele membre.

Puteți găsi rezultatele sondajelor pe site-ul Parlamentului European: http://www.europarl.europa.eu/atyourservice/en .

Despre Eurobarometru

12 decembrie 2016

Eurobarometrul este o grupare de sondaje de opinie publică derulate frecvent de Comisia Europeană, începând cu anul 1970. Aceste sondaje adresează o gamă largă de probleme ridicate de statele membre privind Uniunea Europeană, indicând principalele probleme cu care se confruntă cetățenii.

Găsiți principalele sondaje efectuate, pe teme și ani, accesând AICI site-ul Comisiei Europene.
Detalii