RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Premii și inițiative în cultura și audiovizualul european

16 august 2016

În conformitate cu Agenda europeană pentru cultură, Comisia Europeană, împreună cu autoritățile naționale, organizațiile din sectorul culturii, precum și alte instituții ale UE, are drept scop promovarea diversității culturale și a dialogului, a culturii ca și catalizator pentru creativitate și inovarea și cultura ca parte a relațiilor internaționale ale UE. Pentru împlinirea acestor eforturi, CE a lansat o varietate de acțiuni și premii pentru a promova, recunoaste si recompensa site-uri, lucrări, artiști, organizații și orașe.
Găsiți detalii AICI pe site-ul Comisiei Europene - Programul cadru "Europa Creativă"
Detalii

Consultare publică

11 august 2016

În luna iunie, Comisia Europeană a lansat o consultare publică Single Digital Gateway, referitor la accesul facil la informații, e-proceduri și servicii de consultanță.

Consultarea va rămâne deschisă până la 21/11/2016.
Detalii: http://een.ec.europa.eu/my/intranet/news/brussels-launches-public-consultation-single-digital-gateway
Găsiți AICI chestionarul online publicat de CE pentru consultarea "single digital gateway"

Snapchat: Politica europeană în imagini

08 august 2016

Lansată în anul 2011, noua rețea de socializare Snapchat se extinde rapid. Având în vedere că o treime din utilizatorii Snapchat trăiesc în Europa, Parlamentul European a deschis un cont Snapchat anul trecut, pentru a da utilizatorilor șansa de a afla mai multe despre politica europeană, prin imagini, clipuri video și texte scurte referitoare la viața din culisele Parlamentului. Deja mai mult de 15.000 de persoane urmăresc Parlamentul European pe Snapchat !
Detalii