RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Bugetul UE, revizuit de Parlamentul European

30 martie 2017

Cadrul financiar multianual sau CFM este bugetul pe șapte ani al Uniunii Europene. Pe 29 martie 2017, Parlamentul European a votat pentru prima dată în istorie o revizuire a acestuia. 

Găsiți mai jos o prezentare privind bugetul multianual al UE.
 

Cartea alba și cele 5 scenarii posibile privind viitorul Europei

17 martie 2017

Cartea albă privind viitorul Europei, prezentată de Comisia Europeană la 1 martie 2017, stabilește posibile căi pentru viitorul Uniunii Europene. Uniunea se confruntă cu foarte multe provocări, de la globalizare la impactul noilor tehnologii asupra societății și a locurilor de muncă, la preocupările de securitate și creșterea populismului
Acesta este motivul pentru care Cartea albă oferă 5 scenarii de evoluție a Uniunii Europene până în 2025, în funcție de alegerile pe care cetățenii le vor face.


Sursa: http://europa.eu/!kG48tQ

Cartea albă marchează începutul, nu sfârșitul acestei dezbateri. Următorul pas va fi Summit-ul de la Roma, pe 25 martie 2017. Acolo, liderii Uniunii Europene vor veni împreună pentru a sărbători a 60-a aniversare a Tratatelor de la Roma, reflectând realizările din trecut și dezbaterea felului in care ar putea și ar trebui să arate viitorul comun al Uniunii.

Găsiți mai multe informații AICI, pe site-ul Comisiei Europene. Versiunea în limba română o puteți descărca de AICI.