RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


Conferința internațională "Translating Europe" la Cluj-Napoca

15 octombrie 2015

Municipiul Cluj-Napoca va găzdui un eveniment  organizat de Comisia Europeană, Direcția Generală Traduceri, alături de Departamentul de Limbi Moderne Aplicate al Facultății de Litere din Universitatea Babeș-Bolyai și Centrul pentru Industriile Limbii (CIL). Vineri, 16 octombrie 2015, va avea loc conferința internațională "Translating Europe" cu tema „Tinerii traducători și interpreți într-o Europă a post-comunicării”.
Evenimentul se va desfăşura la  hotel Universitas, str.Pandurilor nr.7.
Pentru detalii accesaţi site-ul Reprezentanţei în Romania a Comisiei Europene:
http://ec.europa.eu/romania/focus/12102015_conferinta_translating_europe_cluj_napoca_ro.htm

A 10-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

12 octombrie 2015

A 10-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !", cu titlul "Obiectivele de dezvoltare globala", va avea loc în 21 octombrie 2015, cu începere de la ora 15:30, la Bastionul Croitorilor - Centrul de Cultură Urbană, str. Baba Novac nr.35, Cluj-Napoca.

VĂ INVITĂM SĂ VĂ INSCRIEŢI PE FORMULARUL ONLINE AICI

Invitat special la acest eveniment este d-l dr. Ştefan Cibian, preşedintele Asociaţiei Române pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională ARCADIA.

Parteneri: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, FSPAC, Radio UBB Online.

A 9-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

22 septembrie 2015

A 9-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !", cu titlul "Ce înseamnă să fii un bun cetăţean european", va avea loc în 30 septembrie 2015, cu începere de la ora 16:00, la sediul FSPAC Facultatea de Jurnalism, Clădirea 2, str.Minerilor nr.85, Cluj-Napoca. Vă invităm să vă înscrieţi pe formularul online http://goo.gl/forms/tt7qZImC8i

Invitat special la acest eveniment este d-l lector universitar dr. Adrian-Gabriel Corpădean de la Facultatea de Studii Europene a UBB.

Parteneri: Federaţia Share, FSPAC, Radio UBB Online, Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" Cluj-Napoca.

A 8-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

22 septembrie 2015

A 8-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !" este prilejuită de evenimentul "Noaptea europeană a cercetătorilor 2015", organizat la Cluj-Napoca, prin programul Comisiei Europene "Marie-Sklodowska Curie". Evenimentul este promovat de Comisia Europeană, pentru popularizarea ştiinţei şi învăţării distractive. Detalii despre eveniment găsiţi AICI.
Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord este partener al acestui eveniment, oferind prin standul propriu informaţii şi materiale documentare legate de Uniunea Europeană şi de implicarea tinerilor în activităţile de cercetare la nivel european.
Vineri, 25 septembrie, tinerii clujenii sunt invitaţi la acest eveniment, care se va derula începând cu orele 16:00 în Parcul Central din Cluj-Napoca şi respectiv de la orele 21:00 la Observatorul Astronomic (strada Cireşilor nr. 15).

Primul discurs despre ”Starea Uniunii" susţinut de Jean-Claude Juncker, preşedintele CE

04 septembrie 2015

Miercuri, 9 septembrie, la ora 10:00 ora României, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susţine primul său discurs despre ”Starea Uniunii".
Detalii referitoare la acest eveniment găsiţi AICI., pe site-ul biroului de Informare al Parlamentului European.

Târguri de joburi la Cluj-Napoca în octombrie 2015

03 septembrie 2015

În luna octombrie, la Cluj-Napoca, se vor organiza 2 târguri de joburi de interes pentru tineri cu studii superioare absolvite sau în curs.
Astfel, cea de-a 19-a ediţie a Târgului de Cariere Global se va desfăşura la Sala Polivalentă, între 20 și 21 octombrie 2015. Se estimeaza că târgul va reuni cel puțin 5.000 de candidați și 30 de companii.
Detalii

Sesiune de informare în contextul Summit-ului ONU pentru adoptarea agendei de dezvoltare post-2015

01 septembrie 2015

În data de 3 septembrie 2015, între orele 11:00 și 13:00, la Spațiul Public European (strada Vasile Lascăr, nr. 31, Bucureşti) va avea loc o "Sesiune de informare în contextul Summit-ului ONU pentru adoptarea agendei de dezvoltare post-2015", organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Noaptea europeană a cercetătorilor 2015

25 august 2015

În fiecare an, în ultima vineri din luna septembrie, Comisia Europeană promovează evenimentul "Noaptea Europeană a Cercetătorilor", de popularizare a ştiinţei şi învăţării distractive în aproximativ 300 de oraşe din 24 de ţări europene şi din ţările învecinate. Anul acesta, evenimentul va avea loc vineri, 25 septembrie.
Detalii

Şcoala de vară "The City of Green Buildings"

15 august 2015

În perioada 30 august - 13 septembrie 2015, se organizează la Cluj-Napoca şi Sibiu şcoala de vară "The City of Green Buildings" pe teme legate de construcţiile verzi, provocarea fiind "Să construim sau să transformăm ?"

Detalii despre locul de desfăşurare, program, lectori, etc. se găsesc AICI.

A 6-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

14 iunie 2015

A 6-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !", cu titlul "Legea Voluntariatului - Oportunitati si constrangeri”, va avea loc în 29 iunie 2015, cu începere de la oa 10:00, la sediul FSPAC Clădirea 2, str.Minerilor nr.85, Cluj-Napoca.
Parteneri: Pro Vobis, Federaţia Share, FSPAC, Radio UBB Online, Primaria Cluj-Napoca
Detalii