RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


Proiectul de buget al UE pentru exercițiul financiar 2014

27 iunie 2013

Comisia a adoptat proiectul de buget pentru exercițiul financiar 2014 în valoare de 142,01 miliarde EUR în credite de angajament și de 135,9 miliarde EUR în credite de plată. Proiectul de buget pentru 2014 este cu aproximativ 6 % mai redus decât bugetul anului curent, atât în privința angajamentelor, cât și a plăților.

Detalii

Va deveni orașul tău Capitala europeană verde din 2016?

21 iunie 2013

Comisia a lansat procesul de selecție pentru Capitala europeană verde din 2016. Premiul pentru capitalele verzi ale Europei se acordă orașelor care promovează cel mai intens un stil de viață urban cu impact minim asupra mediului. Scopul acestui premiu anual este să inspire orașele europene să ia măsuri pentru a deveni locuri mai atrăgătoare și mai sănătoase ca destinație pentru cei interesați să le viziteze, să muncească și să trăiască acolo – orașe „în care merită să trăiești”.


Detalii

Rezultatele campaniei „Forum European”, derulate de Reprezentanța Comisiei Europene în România

17 iunie 2013

Campania națională de dezbateri „Forum European”, derulată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în perioada martie 2012 – iunie 2013, a presupus organizarea unor dezbateri la nivel național pe tema guvernanței economice europene în cele mai importante universități din țară, precum și derularea unui concurs de eseuri pe teme economice europene intitulat „România 2020 în contextul guvernanței economice” pentru studenții la facultăți cu profil economic, drept, studii europene, relații internaționale, științe politice.

Detalii

Participă la sondajul asupra Programului Operaţional Regional - termen limită, 1 iunie

15 mai 2013

La inițiativa Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), Banca Mondială lucrează în prezent la câteva studii aprofundate care au în vedere îmbunătățirea implementării Programului Operațional Regional (POR), atât pentru perioada actuală, cât mai ales în perspectiva perioadei 2014-2020.


Detalii

Politici climatice: Comisia lansează o dezbatere publică în Europa de Sud și de Est

14 mai 2013

Comisarul european pentru politici climatice, Connie Hedegaard, lansează o serie de evenimente publice pentru a-i implica pe cetățenii europeni în dezbaterea publică privind schimbările climatice și pentru a încuraja acțiunile individuale de combatere a acestora.


Detalii

De Ziua Europei, Instituţiile UE vă invită să le treceţi pragul

24 aprilie 2013

Instituţiile UE îşi deschid porţile pentru public. Participaţi la festivităţile organizate şi aflaţi mai multe despre Uniunea Europeană - evenimente şi activităţi pentru toate vârstele.


Detalii

Concursul „Juvenes Translatores”: Comisarul european Androulla Vassiliou premiază cea mai bună tânără traducătoare din România

10 aprilie 2013

Cei 27 de câștigători ai concursului anual pentru tinerii traducători „Juvenes Translatores”, organizat de Comisia Europeană, vor fi premiați de către dna Androulla Vassiliou, comisar european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, în cadrul unei ceremonii organizate la Bruxelles joi, 11 aprilie 2013.
Detalii

EUROPAfest 2013

08 aprilie 2013

Marți, 9 aprilie a.c., ora 11:00, Reprezentanta Comisiei Europene organizeaza o conferința de presă prilejuita de lansarea Festivalului Internațional EUROPAfest 2013. Conferința se desfășoara la Casa Europei - Sala Titulescu, str. Vasile Lascăr, nr. 31, etajul I, București.

Detalii

Dezbatere - „Modele de creştere şi competitivitate în Uniunea Europeană”

03 aprilie 2013

Reprezentanţa Comisiei Europene organizează dezbaterea cu titlul „Modele de creştere şi competitivitate în Uniunea Europeană”, 4 aprilie 2013, la sediul Reprezentanţei (str. Vasile Lascăr, nr. 31, Bucureşti), începând cu ora 10:00.

Detalii

Europa, am ceva să-ţi spun… Concurs de fotografie organizat de Grupul PSE din cadrul Comitetului Regiunilor

01 martie 2013

Vrei să câştigi material fotografic în valoare de până la 2000 EUR şi o excursie de trei zile pentru două persoane la Bruxelles? Atunci e timpul să-ţi iei aparatul foto şi să fotografiezi.
Detalii