RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


Programul Erasmus sarbatoreste un sfert de secol de activitate

30 ianuarie 2012

Erasmus, cel mai de succes program de mobilitate a studenților din lume, își sărbătorește anul acesta cea de-a 25-a aniversare. Aproape trei milioane de studenți au beneficiat de o perioadă de studiu sau de stagiu în străinătate de la crearea acestui program, în 1987.
Detalii

Copiii pot invata despre UE, jucandu-se

23 ianuarie 2012

Comisia Europeană a lansat, recent, un website dedicat special copiilor şi tinerilor: 'Kids' Corner'.  Auzim deseori ştiri despre Europa, în media. Dar nu este întotdeauna uşor să înţelegem de ce şi cum sunt luate anumite decizii în Europa. Faptul că aceste decizii ne influenţează tuturor viaţa de zi cu zi, este, totuşi, clar. A avea cunoştinţe şi a învăţa despre Uniunea Europeană nu se referă numai la adulţi. Este foarte important şi ca tinerii să înveţe despre UE de la o vârstă cât mai fragedă, pentru a putea înţelege ce este Uniunea şi cum funcţionează aceasta.
Detalii

Consultare publica pe tema platilor electronice in Europa, pana pe 11 aprilie

12 ianuarie 2012

Prezentarea unui bilet de tren virtual sau rambursarea unei datorii către un prieten de pe telefonul mobil, cumpărarea online a produselor alimentare, plata cu cardul de debit în străinătate – modul în care cetățenii europeni fac cumpărături și plătesc se află într-un proces radical de schimbare. Un mediu sigur și transparent de plăți integrate în întreaga UE ar putea crea mijloace de plată mai eficiente, mai moderne și mai sigure – în beneficiul consumatorilor, al comercianților și al furnizorilor de servicii de plată. Pe baza consultării pe marginea Cărții verzi recent adoptate, Comisia dorește să afle părerile părților interesate cu privire la obstacolele care împiedică o mai mare integrare a pieței și modul în care acestea pot fi înlăturate. Termenul limită pentru prezentarea contribuțiilor în cadrul consultărilor este 11 aprilie 2012.

Detalii