RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


European Seniorforce Day: exploatarea potențialului voluntarilor vârstnici

31 august 2012

Numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani este într-o rapidă creștere în Europa, dar și în întreaga lume. Să însemne aceasta că vom trăi în comunități mai puțin energice care nu vor mai putea răspunde noilor provocări sau care nu vor mai putea oferi oportunități atât tinerilor, cât și celor în vârstă? Cu siguranță, nu.


Detalii

Juvenes Translatores, editia 2012

28 august 2012

Concursul "Juvenes Translatores" este organizat de DG Traduceri, Comisia Europeană, cu scopul de a promova învățarea limbilor străine și meseria de traducător în rândul tinerilor liceeni. Anul acesta, va avea loc cea de-a șasea ediție, în data de 27 noiembrie 2012.
Detalii

Premiile Imbatranirii Active - competitiile mai sunt deschise pana pe 1 septembrie

26 august 2012

Premiile europene Îmbătrânirea activă şi solidaritatea între generaţii sunt acordate îndeobşte iniţiativelor deosebite care promovează îmbătrânirea activă şi solidaritatea între generaţii.


Detalii

Dezbaterea privind viitorul Europei: consultare online intre 9 mai - 9 septembrie

17 august 2012

Din cifrele publicate astăzi de Comisie rezultă că, până în prezent, peste 5 500 de cetățeni ai UE au participat la una dintre cele mai ample consultări online din istoria UE privind drepturile cetățenilor și viitorul Europei. La 9 mai, dată la care se sărbătorește Ziua Europei, Comisia Europeană a invitat cetățenii din întreaga Uniune Europeană să contribuie la stabilirea agendei de politică pentru anii următori și la conturarea viitorului Europei (IP/12/461). Până la 9 septembrie, toți europenii își pot exprima părerea cu privire la întrebări precum „În ce direcție ați dori să se îndrepte Uniunea Europeană în viitorul apropiat? Cum arată Uniunea Europeană în care ați dori să trăiți în 2020?”


Detalii