RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


A apărut noul număr al revistei InfoREGIO

30 septembrie 2013

A apărut ediţia din septembrie 2013, a 34-a, a revistei regiunii Transilvania de Nord, "InfoREGIO". Din cuprins:
Detalii

Vizita in Romania a comisarului european Dacian Ciolos

26 septembrie 2013

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în România, în București și în Delta Dunării, în datele de 26 și 29 septembrie 2013.
Detalii

Să depășim granițele pentru o cooperare sporită: celebrarea cooperării teritoriale europene

19 septembrie 2013

În această săptămână se află în centrul atenției proiectele și programele transfrontaliere, transnaționale și interregionale din cadrul politicii regionale a UE, din perspectiva valorii lor pentru comunități, regiuni și statele membre. Campania, derulată în perioada care precede Ziua cooperării europene celebrată la 21 septembrie, intervine într-un moment critic.


Detalii

A fost lansată competiția care va desemna capitala europeană a inovării - „iCapitala”

03 septembrie 2013

Comisia Europeană a lansat o competiție care vizează desemnarea capitalei europene a inovării sau, altfel spus, a „iCapitalei”. Premiul oferit va recompensa orașul care construiește cel mai bun „ecosistem al inovării”, capabil să conecteze cetățenii, organizațiile publice, mediul academic și întreprinderile. Un comitet independent de experți va alege câștigătorul în primăvara anului 2014, iar orașul desemnat va primi 500.000 EUR, sumă pe care o va utiliza pentru a-și susține pe mai departe acțiunile. Termenul pentru depunerea candidaturilor este 3 decembrie 2013.


Detalii