RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


A 9-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

22 septembrie 2015

A 9-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !", cu titlul "Ce înseamnă să fii un bun cetăţean european", va avea loc în 30 septembrie 2015, cu începere de la ora 16:00, la sediul FSPAC Facultatea de Jurnalism, Clădirea 2, str.Minerilor nr.85, Cluj-Napoca. Vă invităm să vă înscrieţi pe formularul online http://goo.gl/forms/tt7qZImC8i

Invitat special la acest eveniment este d-l lector universitar dr. Adrian-Gabriel Corpădean de la Facultatea de Studii Europene a UBB.

Parteneri: Federaţia Share, FSPAC, Radio UBB Online, Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" Cluj-Napoca.

A 8-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

22 septembrie 2015

A 8-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !" este prilejuită de evenimentul "Noaptea europeană a cercetătorilor 2015", organizat la Cluj-Napoca, prin programul Comisiei Europene "Marie-Sklodowska Curie". Evenimentul este promovat de Comisia Europeană, pentru popularizarea ştiinţei şi învăţării distractive. Detalii despre eveniment găsiţi AICI.
Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord este partener al acestui eveniment, oferind prin standul propriu informaţii şi materiale documentare legate de Uniunea Europeană şi de implicarea tinerilor în activităţile de cercetare la nivel european.
Vineri, 25 septembrie, tinerii clujenii sunt invitaţi la acest eveniment, care se va derula începând cu orele 16:00 în Parcul Central din Cluj-Napoca şi respectiv de la orele 21:00 la Observatorul Astronomic (strada Cireşilor nr. 15).

Primul discurs despre ”Starea Uniunii" susţinut de Jean-Claude Juncker, preşedintele CE

04 septembrie 2015

Miercuri, 9 septembrie, la ora 10:00 ora României, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susţine primul său discurs despre ”Starea Uniunii".
Detalii referitoare la acest eveniment găsiţi AICI., pe site-ul biroului de Informare al Parlamentului European.

Târguri de joburi la Cluj-Napoca în octombrie 2015

03 septembrie 2015

În luna octombrie, la Cluj-Napoca, se vor organiza 2 târguri de joburi de interes pentru tineri cu studii superioare absolvite sau în curs.
Astfel, cea de-a 19-a ediţie a Târgului de Cariere Global se va desfăşura la Sala Polivalentă, între 20 și 21 octombrie 2015. Se estimeaza că târgul va reuni cel puțin 5.000 de candidați și 30 de companii.
Detalii

Sesiune de informare în contextul Summit-ului ONU pentru adoptarea agendei de dezvoltare post-2015

01 septembrie 2015

În data de 3 septembrie 2015, între orele 11:00 și 13:00, la Spațiul Public European (strada Vasile Lascăr, nr. 31, Bucureşti) va avea loc o "Sesiune de informare în contextul Summit-ului ONU pentru adoptarea agendei de dezvoltare post-2015", organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.