RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Trei comisari-desemnaţi vor fi audiaţi la Parlamentul European

27 august 2009

Săptămâna viitoare, deputaţii europeni vor examina în cadrul comisiilor parlamentare trei noi comisari-desemnaţi, care vor înlocui comisarii ce şi-au părăsit posturile înainte de sfârşitul mandatului. Unda verde finală va fi dată - în cazul în care cei trei îi vor convinge pe eurodeputaţi că sunt pregătiţi pentru posturile de comisari - în septembrie, la Strasbourg.
Detalii

Mai mult decât „a alege”

27 august 2009

Organizarea de misiuni de observatori electorali este unul din mijloacele prin care UE promovează şi sprijină democraţia în lume.


Detalii

UE investește încă 18 milioane de euro în viitorul internet mobil ultrarapid

20 august 2009

De la 1 ianuarie 2010, UE va injecta 18 milioane de euro în cercetarea care va sta la baza rețelelor mobile de următoare generație 4G. Comisia Europeană tocmai a luat decizia de a demara procesul de finanțare a cercetării în domeniul tehnologiei LTE (Long Term Evolution) Advanced, care va mări de până la 100 de ori viteza internetului mobil în comparație cu actualele rețele 3G. LTE devine principala opțiune pentru următoarea generație de rețele mobile, iar acest lucru se datorează și fondurilor substanțiale pe care UE le-a acordat cercetării în acest sector începând din 2004. Acum 25 de ani, Europa făcea din standardul GSM coloana vertebrală a telefoniei mobile moderne. Datorită cercetării comune a Europei și forței pieței unice europene, standardul GSM este utilizat în prezent de 80% din rețelele mobile ale lumii. LTE are toate șansele să înregistreze un succes la fel de strălucit grație finanțării comunitare a cercetării care continuă să aducă tehnologia de vârf în viața de toate zilele a cetățenilor europeni.


Detalii

Concurenta in UE pe timp de criza: raportul CE pe 2008

14 septembrie 2009

Raportul privind politica în domeniul concurenței pe anul 2008, elaborat de Comisia Europeană, prezintă o imagine de ansamblu asupra principalelor evoluții ale politicii în domeniul concurenței și asupra celor mai importante măsuri de punere în aplicare, întreprinse la nivelul UE. Raportul prezintă modul în care instrumentele aferente politicii în domeniul concurenței au fost folosite pentru a face față crizei economice și financiare și evidențiază beneficiile pe care politica în domeniul concurenței le-a adus consumatorilor. Aceste activități nu au distras atenția de la celelalte măsuri de punere în aplicare a politicii în domeniul concurenței: procedurile împotriva comportamentelor anticoncurențiale, controlul concentrărilor economice și examinarea ajutoarelor de stat au continuat ca înainte.


Detalii

O noua provocare a CE: formarea in domeniul new media

20 august 2009

Modul în care utilizăm mass-media este în schimbare; având în vedere cantitatea enormă de informații, nu mai este suficient să știm să citim, să scriem sau să operăm un computer. Comisia Europeană a lansat astăzi un avertisment, afirmând că europenii, indiferent de vârstă, riscă să fie privați de avantajele oferite de societatea informațională contemporană de înaltă tehnologie, în absența unor eforturi mai susținute de le asigura formarea în domeniul mass‑media, astfel încât să poată accesa, analiza și evalua imagini, sunete și texte și să poată utiliza atât mijloacele de informare tradiționale, cât și pe cele noi pentru a comunica și pentru a crea conținut mediatic. Comisia a afirmat că este necesar ca țările din UE și industria media să sensibilizeze mai mult publicul cu privire la numeroasele mesaje transmise de mass‑media, fie acestea reclame, filme sau conținut online.


Detalii

Reporter European – editia de toamna 2009

13 august 2009

INFORMARE DE PRESA

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizeaza concursul Reporter European – ediţia de toamnă 2009.


Detalii

O noua dimensiune pentru comunicarea in timp real pe http://europedirect.nord-vest.ro/ , la 1 an de la lansare

29 iulie 2009

Centrul Regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord are o noua fata a site-ului propriu, dinamizata, prietenoasa si utila pentru publicul larg care vrea sa se implice in chestiuni legate de Uniunea Europeana. Noutatile intervin la aproape 1 an de la lansarea oficiala a http://europedirect.nord-vest.ro . Reamintim ca Centrul este un partener cheie al Comisiei Europene, facand parte din reteaua de comunicare europeana cu acelasi nume, singura care se adreseaza publicului larg si este cofinantata de CE.
Detalii

Elevi din 3 judete ale regiunii, beneficiarii unei tabere antreprenoriale finantata de Comisia Europeana

18 iunie 2009

Un număr de 37 de elevi din 3 judeţe ale Regiunii Nord-Vest au fost beneficiarii unei Tabere de formare a tinerilor antreprenori - Vara antreprenorială Bistriţeană, finanţată de Comisia Europeană prin programul Europe Direct şi organizată la Sângeorz-Băi (jud. Bistriţa-Năsăud), în perioada 13 - 15 iunie 2009.
Detalii

Cele mai spectaculoase comunicari europene, premiate la Cluj-Napoca

15 mai 2009

Gala Multiplicatorilor de informaţie europeană din Transilvania de Nord a premiat astăzi, 15 mai 2009, la Cluj-Napoca, cele mai spectaculoase proiecte de comunicare pe teme europene din regiune, pe 10 categorii. La fiecare categorie s-a acordat un mare premiu şi câte două menţiuni speciale de către personalităţile invitate, printre care dl. Leonard ORBAN, comisarul european pentru multilingvism, dl. Laszlo Attila, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, dl. Sorin Ioniţă, directorul Societăţii Academice din România, şi mulţi alţii.

Detalii

Jurnalistii din Transilvania de Nord, instruiti pe tema Alegerile pentru Parlamentul European 2009

30 martie 2009

18 ziaristi din judetele Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) au fost instruiti, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul trainingului „Alegerile pentru Parlamentul European, 2009”. A fost pentru prima oara cand jurnalisti din regiunea noastra s-au intrunit intr-un cadru de acest fel. Seminarul de instruire a fost organizat de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj (APPC).
Detalii