RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Comisia Europeana a lansat primul premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii

18 februarie 2009

Comisia Europeană a lansat, in 17 februarie 2009, primul premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet.Acest premiu prestigios constituie o componentă importantă în cadrul recent lansatei campanii „Europa pentru pacienţi”.Premiul reprezintă nu numai o recunoaştere a jurnalismului european de înaltă calitate în domeniul sănătăţii, ci şi un mijloc de promovare a acestuia.De asemenea, contribuie la încurajarea dezbaterilor pe teme din domeniul sănătăţii în UE, printre care, în mod special, iniţiativele din cadrul campaniei „Europa pentru pacienţi”.
Detalii

EUROPE DIRECT la tine acasa, pentru al doilea an consecutiv in Transilvania de Nord

10 februarie 2009

Noi provocari si oportunitati in comunicarea europeana: Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, a obtinut finantare de la Comisia Europeana (CE) pentru activitatile sale. Noutatea este faptul ca actualul contract cadru este valabil pentru 4 ani, deci Centrul va functiona in toata perioada 2009-2012.


Detalii

Finanţările nerambursabile, agricultura şi tineretul, în topul subiectelor europene de interes în regiune

18 decembrie 2008

Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord îşi încheie activitatea din 2008.
Peste 530 de persoane au fost beneficiarii direcţi şi alte câteva mii, indirecţi, ai celor două campanii de informare regionale desfăşurate de Centrul regional ED în lunile mai şi
noiembrie. De asemenea, aproape 2.400 de beneficiari au apelat direct sau în cadrul unor evenimente, la reprezentanţii Centrului regional ED. În top 3 al temelor europene de
interes sunt finanţările nerambursabile, agricultura şi tineretul.
Detalii

Incepe a doua campanie regionala a Centrului regional EUROPE DIRECT

11 noiembrie 2008

Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord deruleaza, in luna noiembrie 2008, in toate cele sase judete ale Regiunii Nord-Vest, campania "Esti cetatean european! Citeste ca sa fii informat!".
Detalii

Retelele de comunicare ale Comisiei Europene au dezbatut agenda UE

08 octombrie 2008

Membrii a 3 retele de comunicare europeana – printre care si Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord -, au dezbatut, in prezenta directorului general pentru comunicare al Comisiei Europene, Claus Sørensen, cateva teme fierbinti de pe agenda europeana.
Detalii

La Bistrita, Sedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest si a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare

14 martie 2008

Azi, 14 martie, la Bistrita, au avut loc sedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Nord-Vest si a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Nord-Vest. CDR Nord-Vest a aprobat un numar de 9 hotarari.
Au fost avizate Acordul Cadru si Acordul Specific anual de subventie a Centrului Regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord, acorduri incheiate intre Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Comisia Europeana.
Detalii

Concurs inedit: elevii si studentii, provocati sa identifice citate „europene” din inaintasii regiunii

14 aprilie 2008

Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest provoaca elevii si studentii clujeni la un concurs inedit: identificarea de ganduri (citate) ale autorilor de ieri si de azi - filosofi, politicieni, istorici s.a. din Regiunea Transilvania de Nord -, care oglindesc idei consonante cu cele ale Europei.
Detalii

Informare de presa europedirect@nord-vest.ro

26 februarie 2008

Este functionala adresa email dedicata Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord: europedirect@nord-vest.ro
Detalii

europedirect.nord-vest.ro, lansat oficial

26 august 2008

Site-ul Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord este un site gazduit pe cel al organizatiei gazda a Centrului – Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, www.nord-vest.ro – si care vine sa completeze instrumentele de comunicare puse deja la dispozitia publicului larg.
Detalii

Revista InfoREGIO-numar special dedicat Europe Direct

31 iulie 2008

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest va prezinta noul numar al revistei InfoREGIO. De aceasta data, este un numar special destinat Centrului Regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord. In revista veti putea citi eseurile castigatoare ale concursului „Europa direct la tine acasa. Valori romanesti, regionale in context european si valori europene in context romanesc, regional”, organizat in perioada 14 aprilie – 2 mai 2008.
Puteti descarca revista de aici