RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Eveniment in premiera: Dezbaterea publica regionala "2009 Anul European al Creativitatii si Inovarii"

22 martie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Expo Transilvania, Camera de Comert si Industrie Cluj, Universitatea Tehnica organizeaza, in premiera, dezbaterea publica regionala cu tema: „2009 = Anul European al Creativitatii si Inovarii”.
Evenimentul va avea loc miercuri, 25 martie, cu incepere de la ora 10 in Sala „Transilvania”, complexul expozitional Expo Transilvania (str. Aurel Vlaicu f.n.). Obiectivul acestei dezbateri este incurajarea cetateniei europene active si dezvoltarea sferei publice europene, prin implicarea activa a cetatenilor in dezbateri actuale de pe agenda europeana si regionala.
Dezbaterea are loc in cadrul celei de-a VII- a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii - PRO INVENT 2009, 24-27 martie 2009.
Temele care vor fi abordate:
- Strategia regionala de inovare a Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord)
- Inovarea in diverse domenii actuale de pe agenda europeana
- Care sunt decalajele intre Europa si SUA, din punctul de vedere al inovarii
- Viziunea despre inovare in Transilvania de Nord si viziunea Uniunii Europene
- dezbatere-concurs pentru elevi: „Play a VIP – Fii inventator pentru o zi”

Printre personalitatile regiunii care vor vorbi despre inovare se numara: acad. Ionel Haiduc (presedinte Academia Romana); prof.univ. Stelian Brad (Universitatea Tehnica Cluj); Marcel Borodi (BRINEL / ARIES); Simona Baciu (Scoala Internationala Transilvania); Claudiu N. Cosier (ADR Nord-Vest) precum si reprezentanti ai universitatilor din regiunea noastra.
Moderator va fi prof. univ. Ovidiu Pecican, UBB Cluj si realizator de emisiuni TV.
Puteti descarca de mai jos Agenda acestei dezbateri.
Daca doriti sa participati, va rugam sa transmiteti un e-mail de confirmare.
Detalii

Comisia Europeana a lansat primul premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii

18 februarie 2009

Comisia Europeană a lansat, in 17 februarie 2009, primul premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet.Acest premiu prestigios constituie o componentă importantă în cadrul recent lansatei campanii „Europa pentru pacienţi”.Premiul reprezintă nu numai o recunoaştere a jurnalismului european de înaltă calitate în domeniul sănătăţii, ci şi un mijloc de promovare a acestuia.De asemenea, contribuie la încurajarea dezbaterilor pe teme din domeniul sănătăţii în UE, printre care, în mod special, iniţiativele din cadrul campaniei „Europa pentru pacienţi”.
Detalii

EUROPE DIRECT la tine acasa, pentru al doilea an consecutiv in Transilvania de Nord

10 februarie 2009

Noi provocari si oportunitati in comunicarea europeana: Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, a obtinut finantare de la Comisia Europeana (CE) pentru activitatile sale. Noutatea este faptul ca actualul contract cadru este valabil pentru 4 ani, deci Centrul va functiona in toata perioada 2009-2012.


Detalii

Finanţările nerambursabile, agricultura şi tineretul, în topul subiectelor europene de interes în regiune

18 decembrie 2008

Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord îşi încheie activitatea din 2008.
Peste 530 de persoane au fost beneficiarii direcţi şi alte câteva mii, indirecţi, ai celor două campanii de informare regionale desfăşurate de Centrul regional ED în lunile mai şi
noiembrie. De asemenea, aproape 2.400 de beneficiari au apelat direct sau în cadrul unor evenimente, la reprezentanţii Centrului regional ED. În top 3 al temelor europene de
interes sunt finanţările nerambursabile, agricultura şi tineretul.
Detalii

Incepe a doua campanie regionala a Centrului regional EUROPE DIRECT

11 noiembrie 2008

Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord deruleaza, in luna noiembrie 2008, in toate cele sase judete ale Regiunii Nord-Vest, campania "Esti cetatean european! Citeste ca sa fii informat!".
Detalii

Retelele de comunicare ale Comisiei Europene au dezbatut agenda UE

08 octombrie 2008

Membrii a 3 retele de comunicare europeana – printre care si Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord -, au dezbatut, in prezenta directorului general pentru comunicare al Comisiei Europene, Claus Sørensen, cateva teme fierbinti de pe agenda europeana.
Detalii

La Bistrita, Sedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest si a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare

14 martie 2008

Azi, 14 martie, la Bistrita, au avut loc sedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Nord-Vest si a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Nord-Vest. CDR Nord-Vest a aprobat un numar de 9 hotarari.
Au fost avizate Acordul Cadru si Acordul Specific anual de subventie a Centrului Regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord, acorduri incheiate intre Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Comisia Europeana.
Detalii

Concurs inedit: elevii si studentii, provocati sa identifice citate „europene” din inaintasii regiunii

14 aprilie 2008

Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest provoaca elevii si studentii clujeni la un concurs inedit: identificarea de ganduri (citate) ale autorilor de ieri si de azi - filosofi, politicieni, istorici s.a. din Regiunea Transilvania de Nord -, care oglindesc idei consonante cu cele ale Europei.
Detalii

Informare de presa europedirect@nord-vest.ro

26 februarie 2008

Este functionala adresa email dedicata Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord: europedirect@nord-vest.ro
Detalii

europedirect.nord-vest.ro, lansat oficial

26 august 2008

Site-ul Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord este un site gazduit pe cel al organizatiei gazda a Centrului – Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, www.nord-vest.ro – si care vine sa completeze instrumentele de comunicare puse deja la dispozitia publicului larg.
Detalii