RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Strategia Spațială pentru Europa

28 octombrie 2016

Noua politică spațială a Comisiei Europene pune accentul pe îmbunătățirea vieții de zi cu zi a oamenilor și creșterea competitivității Europei.
Prin comunicatul de presă din 26 octombrie 2016, Comisia a lansat Strategia Spațială pentru Europa, un document prin care se promoveaza servicii noi și leadership-ul european în spațiu.
Detalii

Comunicat de presă al CE: România, țara cu cea mai slabă colectare a TVA în cadrul UE

08 septembrie 2016

Conform comunicatului de presă al Comisiei Europene din 6 septembrie 2016, colectarea cotelor de TVA la nivelul Uniunii Europene a înregistrat un deficit de aprox. 160 miliarde euro în anul 2014. În cadrul Raportului 2016 publicat de CE, România este menționată ca țara cu cel mai mare decalaj între valoarea de TVA așteptată și cea efectiv colectată (37,89%).
Detalii

A apărut "Ghidul Investitorilor Străini 2016"

16 august 2016

Pe 10 august 2016, în cadrul Ședinţei de Guvern a fost prezentat pentru a fi lansat în atenţia opiniei publice ghidul dedicat investitorilor străini “The Foreign Investor’s Guide 2016”, parte a proiectului Made in Romania.
Puteți descărca de AICI acest document publicat pe site-ul www.investromani.gov.ro.
Detalii

Declarație comună privind referendumul din Regatul Unit

24 iunie 2016

Președintele Parlamentului European Martin Schulz, președintele Consiliului European Donald Tusk și președintele în exercițiu al Consiliului UE, Mark Rutte, s-au întâlnit pe 24 iunie 2016 la Bruxelles, la invitația președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Ei au discutat despre rezultatul referendumului organizat în Regatul Unit prin care poporul britanic și-a exprimat dorința de a ieși din Uniunea Europeană, și au făcut o declarație de presă comună, pe care o puteți accesa AICI pe site-ul Comisiei Europene.

Fonduri pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale în România

17 iunie 2016

Într-un Comunicat de presă al Cabinetului Comisarului Corina Crețu se precizează ca ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România, Dragoş Pîslaru, a avut o întrevedere cu d-na Comisar European pentru Politică Regională Corina Crețu pe 14 iunie 2016.
Detalii

Comunicat de presă al CE: Pachetul din primăvara anului 2016 privind semestrul european

20 mai 2016

În 18 mai 2016, Comisia Europeană a publicat un Comunicat de presă referitor la "Pachetul din primăvara anului 2016 privind semestrul european: Comisia emite recomandări specifice fiecărei țări". Recomandările specifice legate de politică economică au fost făcute pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene pentru următoarele 12-18 luni.
Comunicatul integral îl puteți accesa AICI pe site-ul Comisiei Europene.

Concurs cu premii pentru elevii din Transilvania de Nord

11 mai 2016

Comunicat de presă:

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord marchează ziua de 9 Mai prin lansarea unui concurs foto destinat elevilor din clasele V-VIII din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Vest.
Detalii

Comunicat privind propunerile CE referitoare la transparența fiscală pentru companiile multinaționale

12 aprilie 2016

Intrunită la Strasbourg pe 12 aprilie 2016, Comisia Europeană încearcă să deschidă calea spre o mai mare transparență a impozitului pe profit prin introducerea unor cerințe de raportare publice pentru cele mai mari companii care operează în UE.
Gasiti comunicatul de presa al CE pe acest subiect accesand site-ul http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-1349_ro.htm

Comunicat privind concluziile Rapoartelor de țară publicate de CE

11 martie 2016

Comisia Europeană a publicat în luna februarie o serie de rapoarte de țară pentru fiecare stat membru, reflectând politicile economice și sociale ale statelor membre.
În 8 martie 2016, principalele mesaje ale rapoartelor de țară au fost rezumate într-un comunicat al Comisiei Europene către Parlamentul European, Consiliul European, Banca Europeană pentru Dezvoltare și Eurogrup.
Detalii

Previziunile economice ale iernii 2016

10 martie 2016

Previziunile economice din iarna: înfruntând noi provocări  !
Economia europeană intră acum în al patrulea an de redresare și de creștere continuă într-un ritm moderat, creștere determinată în principal de consum. În același timp, o mare parte din economia mondială se confruntă cu provocări majore, care reprezintă riscuri importante pentru creșterea economică europeană.
Comunicatul a apărut pe site-ul CE.
Detalii