RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Câștigătorul concursului "Un logo pentru marcarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană "

04 ianuarie 2017

Reprezentanța Comisiei Europene și Guvernul României au selectat logo-ul care va însoți activitățile de comunicare privind marcarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Logo-ul a fost ales în urma unei competiții naționale, dintre 320 de propuneri.

Găsiți AICI detalii despre concurs, pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Raportul 2016 al CE privind ocuparea forței de muncă și evoluțiile sociale

21 decembrie 2016

În data de 20 decembrie 2016, Comisia Europeană a publicat Raportul ESDE 2016 (raportul anual privind ocuparea forței de muncă și evoluțiile sociale în Europa), care relevă o scădere a șomajului, o reducere a gradului de sărăcie și un mediu profesional în schimbare.
Întregul comunicat de presă poate fi accesat AICI, în limba română, pe site-ul Comisiei Europene.

Politica de coeziune sprijină integrarea migranților în Bruxelles

19 noiembrie 2016

Ca urmare a unei cereri formulate de autoritățile belgiene, Comisia Europeană a convenit pe 15 noiembrie 2016 să modifice  programul politicii de coeziune 2014-2020 pentru Bruxelles, redirecționd o parte din finanțare către un proiect de incluziune socială. (1 milion € din Fondul European de Dezvoltare Regională) .

Comunicatul de presă îl puteți accesa AICI pe site-ul Comisiei Europene.

Detalii

CE investește peste 220 mil.euro în proiecte verzi și cu emisii scăzute de carbon

09 noiembrie 2016

Comisia Europeană a aprobat un pachet de investiții de 222.700.000 € din bugetul Uniunii Europene pentru a sprijini tranziția Europei către un viitor mai durabil și cu emisii reduse de carbon. Finanțarea UE se va adăuga la investițiile existente, conducând la un total de 398.600.000 €, fonduri care vor fi investite în 144 de proiecte noi, în 23 de state membre.
Ajutorul financiar provine de la programul LIFE (http://ec.europa.eu/environment/life/). Acesta este instrumentul financiar al UE în sprijinirea proiectelor ce vizează conservarea naturii și protecția mediului. Din 1992, LIFE a co-finanțat aproximativ 4.306 de proiecte. Pentru perioada de finanțare 2014-2020, LIFE va contribui cu aproximativ 3,4 miliarde € la protecția mediului și a climei.

Strategia Spațială pentru Europa

28 octombrie 2016

Noua politică spațială a Comisiei Europene pune accentul pe îmbunătățirea vieții de zi cu zi a oamenilor și creșterea competitivității Europei.
Prin comunicatul de presă din 26 octombrie 2016, Comisia a lansat Strategia Spațială pentru Europa, un document prin care se promoveaza servicii noi și leadership-ul european în spațiu.
Detalii

Comunicat de presă al CE: România, țara cu cea mai slabă colectare a TVA în cadrul UE

08 septembrie 2016

Conform comunicatului de presă al Comisiei Europene din 6 septembrie 2016, colectarea cotelor de TVA la nivelul Uniunii Europene a înregistrat un deficit de aprox. 160 miliarde euro în anul 2014. În cadrul Raportului 2016 publicat de CE, România este menționată ca țara cu cel mai mare decalaj între valoarea de TVA așteptată și cea efectiv colectată (37,89%).
Detalii

A apărut "Ghidul Investitorilor Străini 2016"

16 august 2016

Pe 10 august 2016, în cadrul Ședinţei de Guvern a fost prezentat pentru a fi lansat în atenţia opiniei publice ghidul dedicat investitorilor străini “The Foreign Investor’s Guide 2016”, parte a proiectului Made in Romania.
Puteți descărca de AICI acest document publicat pe site-ul www.investromani.gov.ro.
Detalii

Declarație comună privind referendumul din Regatul Unit

24 iunie 2016

Președintele Parlamentului European Martin Schulz, președintele Consiliului European Donald Tusk și președintele în exercițiu al Consiliului UE, Mark Rutte, s-au întâlnit pe 24 iunie 2016 la Bruxelles, la invitația președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Ei au discutat despre rezultatul referendumului organizat în Regatul Unit prin care poporul britanic și-a exprimat dorința de a ieși din Uniunea Europeană, și au făcut o declarație de presă comună, pe care o puteți accesa AICI pe site-ul Comisiei Europene.

Fonduri pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale în România

17 iunie 2016

Într-un Comunicat de presă al Cabinetului Comisarului Corina Crețu se precizează ca ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România, Dragoş Pîslaru, a avut o întrevedere cu d-na Comisar European pentru Politică Regională Corina Crețu pe 14 iunie 2016.
Detalii

Comunicat de presă al CE: Pachetul din primăvara anului 2016 privind semestrul european

20 mai 2016

În 18 mai 2016, Comisia Europeană a publicat un Comunicat de presă referitor la "Pachetul din primăvara anului 2016 privind semestrul european: Comisia emite recomandări specifice fiecărei țări". Recomandările specifice legate de politică economică au fost făcute pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene pentru următoarele 12-18 luni.
Comunicatul integral îl puteți accesa AICI pe site-ul Comisiei Europene.