RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Pentru al nouălea an consecutiv, ADR Nord-Vest obţine finanţare pentru Centrul Europe Direct Transilvania de Nord

05 ianuarie 2016

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord este un proiect al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, pe care îl implementăm începând cu anul 2008. Centrul este finanţat de către Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene, iar bugetul total al proiectului este de 23450 euro. „Pentru anul 2016, evenimentele Centrului vor fi mai concentrate pe publicul activ, reprezentat de către mass-media, autorități publice locale, mediul privat, elevi, şi vom pune mare accent pe publicarea de contribuții în media, dar și pe îmbunătăţirea serviciilor de informare online pe http://europedirect.nord-vest.ro/ şi pe pagina de Facebook a proiectului”, a declarat doamna Sanda Cătană, director general interimar ADR Nord-Vest. Proiectul îşi propune să abordeze prin activităţile Centrului patru teme de comunicare: O piaţă unică digitală conectată, O uniune solidă a energiei şi cu o politică privind schimbările climatice orientată spre viitor, Un spaţiu de justiţie şi drepturi fundamentale bazat pe încredere reciprocă şi Educaţia. Contact: Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord (Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest) program Centru: luni-vineri 09-17 Calea Dorobanţilor nr. 3, Cluj-Napoca tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222 e-mail: comunicare@nord-vest.ro , europedirect@nord-vest.ro http://europedirect.nord-vest.ro/

Conferința de încheiere a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”

16 decembrie 2015

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
 Investeşte în oameni!

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferinţa finală a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”

150 de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca au fost cuprinşi într-un proiect de inserţie pe piaţa muncii, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Aceștia au beneficiat de subvenții pentru stagiile de practică în valoare de 700 de lei și au intrat într-un concurs cu premii, prin care s-au acordat 50 de premii în valoare de 700 lei fiecare, pentru studenţii cu cele mai bune rezultate obţinute în stagiile de practică desfăşurate.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, ȋn calitate de beneficiar, împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de partener regional, au organizat in 10 decembrie 2015, conferinţa finala a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”.
Detalii

A 12-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

05 decembrie 2015

A 12-a întâlnire din cadrul iniţiativei "Let's play Europe !" organizată de Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord in 3.12.2015  a fost un prilej de analiză a activităţilor desfăşurate în anul 2015 şi de discutii premergătoare cu grupul ţintă vizat de proiect pentru 2016.
Detalii

Măsuri de abordare a crizei refugiaţilor. Situaţia actuală

28 noiembrie 2015

Agenda europeană privind migrația, adoptată de Comisia Europeană (CE) în mai 2015, a stabilit necesitatea unei abordări cuprinzătoare a gestionării migrației. De atunci, au fost introduse o serie de măsuri - inclusiv adoptarea a două scheme de urgență de relocare a 160.000 de refugiaţi care au nevoie clară de protecție internațională din statele membre cele mai afectate către alte state membre ale UE. Aceste măsuri, la nivelul lunii noiembrie 2015, au fost prezentate într-un comunicat de presă al CE pe care il puteţi accesa AICI.

A 11-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

25 noiembrie 2015

Cea de-a 11-a întâlnire din cadrul iniţiativei "Let's play Europe !" organizată de Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii, a avut ca temă "Voluntariatul, etapă recomandată în valorificarea  stagiilor de practică şi construirea experienţei profesionale a studenţilor".
Detalii

A 10-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

22 octombrie 2015

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a organizat cea de-a 10-a intalnire sub umbrela initiativei "Let's play Europe !", avand ca tema "Obiectivele dezvoltarii durabile" (Sustainable Development Goals).
Detalii

A 9-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

01 octombrie 2015

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a organizat o nouă întâlnire cu tinerii clujeni angrenaţi în iniţiativa "Let's play Europe !", de data aceasta evenimentul având ca temă "Ce înseamnă să fii un bun cetăţean european".
Invitatul reuniunii a fost d-l lector univ. dr. Adrian Corpădean, de la Facultatea de Studii Europene a UBB.
Întâlnirea a reunit 40 de liceeni de la Colegiul de Pedagogie Cluj-Napoca, însoţiţi de d-na prof. Tereza Deji.
FSPAC UBB Radio Online s-a alăturat evenimentului, în calitate de partener al proiectului Europe Direct.
Găsiţi înregistrarea video a întalnirii în prezentarea detaliată a evenimentului !
Detalii

A 8-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

28 septembrie 2015

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a organizat o nouă întâlnire cu tinerii clujeni angrenaţi în iniţiativa "Let's play Europe !", de data aceasta alăturându-se evenimentului "Noaptea europeană a cercetătorilor 2015", derulat la Centrul Cultural "Casino" din parcul central al municipiului Cluj-Napoca, 25 septembrie 2015.
Găsiţi mai jos mai jos un album cu căteva instantanee de la eveniment.


Detalii

Lansarea proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”

08 august 2015

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, au organizat în data de 5 august 2015 conferinţa de prezentare a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”.
Obiectivul general al proiectului este favorizarea inserţiei pe piaţa muncii a 150 studenţi aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă.
Detalii

A 7-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

21 iulie 2015

A șaptea sesiune "Let's play Europe !", de dezbateri și prezentări pentru elevi, s-a desfășurat în 20 iulie 2015, având ca temă ,,Programe de studii pentru elevi și studenți, finanțate de Comisia Europeană".
Detalii