RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Cei mai mici dintre cetăţenii regiunii se întâlnesc la Clubul Copiilor “Ora de Europa”, ediţia a Va

04 aprilie 2014

Aproximativ 55 de elevi de clasa a Ia participă luni, 7 aprilie 2014, la cea de-a Va ediţie a Clubului “Ora de Europa” organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

Jurnaliştii şi tinerii au interpelat trei deputaţi europeni la dezbaterea publică şi lansarea albumului foto „Stilul de viaţă european în Transilvania de Nord”

02 martie 2014

Aproximativ 200 de studenţi, elevi, profesori, universitari, reprezentanţi ai ONG-urilor, ai administraţiilor publice locale şi jurnalişti au dezbătut vineri, 28 februarie 2014, la Cluj-Napoca, împreună cu trei deputaţi europeni – dna Norica Nicolai, dl. Ioan Mircea Paşcu şi dl. Rareş Niculescu – câteva teme actuale la nivel european şi regional.
Detalii

Dezbatere publică şi lansarea albumului foto „Stilul de viaţă european în Transilvania de Nord”

12 februarie 2014

În perioada 15 ianuarie-10 februarie 2014, Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord a derulat un concurs foto online, pe una din reţelele de socializare. “Stilul de viaţă european în Transilvania de Nord” a reuşit să adune 587 de fotografii, postate de oameni simpli, fotografi amatori, fotoreporteri, autorităţi publice s.a. Albumul va fi lansat public, la sfârşitul lunii februarie, la Cluj-Napoca, în prezenţa a cel putin doi deputaţi europeni.
Detalii

Europe Direct Transilvania de Nord, prezentă la Noaptea Cercetătorilor

25 septembrie 2013

Noaptea Cercetătorilor, un eveniment care se sărbătoreşte în aceeaşi noapte în peste 300 de oraşe din Europa, este organizată şi în România de către echipe universitare din Iasi, Cluj, Timişoara, Craiova şi Bucureşti (detalii puteţi găsi pe http://noapteacercetatorilor.uaic.ro/ )
Detalii

Dispozitivele electronice portabile – Întrebări frecvente

09 decembrie 2013

Ce sunt dispozitivele electronice portabile (DEP)?
Am auzit că UE extinde utilizarea sigură a DEP la bordul avioanelor – ce s-a schimbat?
În prezent pot utiliza DEP la bord în modul „avion”? Trebuie să aștept?Detalii

Un nou proiect: Alegerile europarlamentare 2014 – Transilvania de Nord votează!

23 ianuarie 2014

În 2014, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest derulează două proiecte de comunicare. Este vorba despre continuarea activităţilor Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord şi despre un nou grant, dedicat alegerilor europarlamentare programate pentru luna mai 2014. Prin intermediul acestor două proiecte, serviciul de informare pe teme europene oferit de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest continuă să-şi îndeplinească misiunea de a promova o cetăţenie europeană activă şi informată şi în 2014.
Detalii

Cei mai mici dintre cetăţenii regiunii, la Clubul Copiilor “Ora de Europa”

13 noiembrie 2013

Aproximativ 45 de elevi de clasa a V-VIa participă joi, 14 noiembrie 2013, la cea de-a patra ediţie a Clubului “Ora de Europa” organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

Jurnaliştii din Nord-Vest şi Nord-Est, la masa discuţiilor cu reţeaua de informare Europe Direct

07 noiembrie 2013

Peste 20 de jurnalişti din regiunile Nord-Vest şi Nord-Est şi reprezentanţi ai reţelei de informare Europe Direct din Cluj şi Comăneşti participă în perioada 8-10 noiembrie 2013, la Sibiu, la dezbaterea “Mass-media locală şi colaborarea cu centrele de informare europeană Europe Direct din regiunile Nord-Est şi Nord-Vest".
Detalii

Jurnaliştii din Transilvania de Nord, la masa discuţiilor cu eurodeputaţi şi experţi

12 septembrie 2013

Peste 60 de jurnalişti, blogeri şi tineri aspiranţi la statutul de jurnalist din cele şase judeţe ale Transilvaniei de Nord vor participa sâmbătă, 14 septembrie 2013, la Cluj-Napoca, la dezbaterea “Agenda Cetăţenilor şi Alegerile europarlamentare 2014”.
Detalii

Cea de-a cincea editie a Premiului european pentru jurnalism in domeniul sanatatii

11 septembrie 2013

Comisia Europeana a lansat cea de-a cincea editie a Premiului european
pentru jurnalism in domeniul sanatatii. Concursul promoveaza un jurnalism
de calitate, care supune atentiei teme legate de ingrijirile de sanatate
si drepturile pacientilor.
Detalii