RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Jurnalistii din Transilvania de Nord, instruiti pe tema Alegerile pentru Parlamentul European 2009

30 martie 2009

18 ziaristi din judetele Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) au fost instruiti, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul trainingului „Alegerile pentru Parlamentul European, 2009”. A fost pentru prima oara cand jurnalisti din regiunea noastra s-au intrunit intr-un cadru de acest fel. Seminarul de instruire a fost organizat de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj (APPC).
Detalii

Inovarea contribuie la prosperitatea economica a Transilvaniei de Nord

25 martie 2009

Anul European al Creativităţii şi Inovării a fost marcat astăzi, la Cluj, în cadrul unei dezbateri publice care a reunit peste 100 de participanţi din judeţele Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord). Dezbaterea „2009 Anul European al Creativităţii şi Inovării” a avut loc între orele 10-14, la sala Transilvania a complexului expoziţional Expo Transilvania, în contextul mai larg al celei de-a VII-a ediţii a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2009 (24-27 martie).
În cadrul târgului, organizatorul – Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord şi ADR Nord-Vest – a pus la dispoziţia publicului un stand cu materiale informative furnizate de Comisia Europeană

Detalii

Eveniment in premiera: Dezbaterea publica regionala "2009 Anul European al Creativitatii si Inovarii"

22 martie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Expo Transilvania, Camera de Comert si Industrie Cluj, Universitatea Tehnica organizeaza, in premiera, dezbaterea publica regionala cu tema: „2009 = Anul European al Creativitatii si Inovarii”.
Evenimentul va avea loc miercuri, 25 martie, cu incepere de la ora 10 in Sala „Transilvania”, complexul expozitional Expo Transilvania (str. Aurel Vlaicu f.n.). Obiectivul acestei dezbateri este incurajarea cetateniei europene active si dezvoltarea sferei publice europene, prin implicarea activa a cetatenilor in dezbateri actuale de pe agenda europeana si regionala.
Dezbaterea are loc in cadrul celei de-a VII- a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii - PRO INVENT 2009, 24-27 martie 2009.
Temele care vor fi abordate:
- Strategia regionala de inovare a Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord)
- Inovarea in diverse domenii actuale de pe agenda europeana
- Care sunt decalajele intre Europa si SUA, din punctul de vedere al inovarii
- Viziunea despre inovare in Transilvania de Nord si viziunea Uniunii Europene
- dezbatere-concurs pentru elevi: „Play a VIP – Fii inventator pentru o zi”

Printre personalitatile regiunii care vor vorbi despre inovare se numara: acad. Ionel Haiduc (presedinte Academia Romana); prof.univ. Stelian Brad (Universitatea Tehnica Cluj); Marcel Borodi (BRINEL / ARIES); Simona Baciu (Scoala Internationala Transilvania); Claudiu N. Cosier (ADR Nord-Vest) precum si reprezentanti ai universitatilor din regiunea noastra.
Moderator va fi prof. univ. Ovidiu Pecican, UBB Cluj si realizator de emisiuni TV.
Puteti descarca de mai jos Agenda acestei dezbateri.
Daca doriti sa participati, va rugam sa transmiteti un e-mail de confirmare.
Detalii