RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Anul Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii între Generaţii: European Seniorforce Day: exploatarea potenţialului voluntarilor vârstnici

23 octombrie 2012

Numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani este într-o rapidă creştere în Europa, dar şi în întreaga lume. Există atâtea probleme care trebuie abordate în cadrul societăţii noastre iar generaţiile mai în vârstă au talent şi o mare experienţă. Întrebarea-cheie este cum s-ar putea mobiliza această forţă formidabilă în beneficiul cetăţenilor de toate vârstele? Ideea care stă la baza Zilei europene a implicării persoanelor vârstnice este de a găsi răspunsuri la această întrebare.
Detalii

Peste 40 de elevi au participat la concursul şi dezbaterea „Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012”

17 octombrie 2012

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest , in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, a invitat şcolile din judeţ la o întâlnire între generaţii. Dezbaterea "Anul European al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012" s-a desfasurat miercuri, 17 octombrie 2012, la Liceul „Bathory Istvan” din Cluj-Napoca.
Detalii

Campania „Europa, casa noastră” a ajuns şi la Cluj

05 octombrie 2012

Elevii de la şcoala din comuna Baciu şi liceenii de la „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca au aflat mai multe despre Uniunea Europeană şi campania „Europa, casa noastră”, de la echipa Chelgate, contractorul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi echipa Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii