RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Optimism în legătură cu viitorul Uniunii Europene

07 august 2017

Ultimul sondaj Eurobarometru standard arată că optimismul și încrederea în Uniunea Europeană (UE) este în creștere, sondajul fiind făcut la un an de la referendumul din Regatul Unit pentru ieșirea din UE. Informația a fost publicată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene, publicat pe 2 august 2017.
Conform sondajului, cei mai mulți europeni (56 %) sunt optimiști în legătură cu viitorul UE, considerînd pentru prima oară terorismul ca fiind provocarea majoră cu care se confruntă Uniunea.
Găsiți mai multe detalii AICI, pe site-ul Comisiei Europene.

Propuneri de simplificare a accesării fondurilor europene

12 iulie 2017

Printr-un comunicat dat publicității ieri de Comisia Europeană, grupul de experți independenți pentru politica de coeziune a prezentat Raportul final pentru un cadru simplificat al fondurilor UE după 2020.

Detalii

Pensii private pan-europene

29 iunie 2017

Comisia Europeană a anunțat azi, printr-un comunicat de presă, intenția de creare unui produs de economisire la nivel european, respectiv pensia privată pan-europeană.
Detalii

Creștere de 2 miliarde de euro propusă de CE pentru bugetul anului 2018

12 iunie 2017

Comisia Europeană a propus un buget de 161 miliarde de euro pentru anul 2018, cu 2 miliarde de euro mai mult decât bugetul total al anului 2017.
Detalii

A 11-a ediție a Zilelor europene ale dezvoltării #EDD17

07 iunie 2017

Comisia Europeană a emis un comunicat de presă privind evenimentul care se derulează între 7 și 9 iunie 2017 la Bruxelles : Zilele europene ale dezvoltării . Anul acesta, evenimentul va pune un accent special pe "Investițiile în dezvoltare" - #EDD17.

Detalii

Comunicat de presă al CE: Semestrul european 2017 - pachetul de primăvara

23 mai 2017

În 22 mai 2017, Comisia Europeană a publicat un Comunicat de presă referitor la "Semestrul european 2017 – Pachetul de primăvară: Comisia formulează recomandări specifice fiecărei țări".
Recomandările specifice
legate de politica economică au fost făcute pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene, pentru următoarele 12-18 luni.
Detalii

Noi reguli privind siguranța și trasabilitatea dispozitivelor medicale, promovate de Comisia Europeană și Parlamentul European

06 aprilie 2017

În anul 2012, Comisia Europeană a adoptat un pachet de măsuri inovatoare în domeniul sănătății. Acestea constau in revizuiri ale directivelor existente privind dispozitivele medicale, cum ar fi implanturile mamare sau de sold, pentru ca aceste dispozitive să poată fi urmărite și pentru ca să se respecte cerințele privind siguranța pacienților din UE (accesați AICI site-ul Comisie Europene pentru detalii)..
Pe 5 aprilie 2017, Parlamentul European, în consens cu Consiliul, a aprobat regulile propuse de Comisie.
 
Deputații europeni au aprobat de asemenea legi pentru a înăspri informațiile și cerințele etice privind dispozitivele medicale de diagnostic, ca de exemplu cele utilizate în testele de sarcina sau la testarea ADN-ului (găsiți detalii AICI pe site-ul Parlamentului European).

Consiliul European s-a reunit la Bruxelles, 9-10 martie 2017

10 martie 2017

Consiliul European s-a reunit  pe 9-10 martie 2017, la Bruxelles, pentru a discuta despre economie, securitate și relații externe. Anterioara reuniune a Consiliului a fost una informală și a avut loc în Malta, la 3 februarie 2017.
Într-un comunicat de presă dat publicității se precizează că Donald Tusk, care conduce instanța ce îi reunește pe liderii celor 28 de țări ale Uniunii Europene, a fost reales joi după-amiază cu sprijinul a 27 dintre aceștia, până la sfârșitul lui noiembrie 2019, în pofida opoziției țării sale natale.
Documentul final al summitului european, dezbătut de Consiliul European, a fost susținut de 27 de membri ai Consiliului European, dar nu a întrunit consensul, din motive care nu au legătură cu fondul acestuia.

Acord privind taxarea roaming-ului dupa 15 iunie 2017

03 februarie 2017

Reprezentanții Parlamentului European, Consiliul și Comisiei au convenit pe 31 ianuarie 2017 asupra modului de reglementare a prețurilor pe piețele roaming după data de 15 iunie 2017, cînd europenii vor putea să călătorească în UE fără taxe de roaming.
Eliminarea taxelor de roaming înseamnă că, atunci când călătoresc în UE, consumatorii vor putea apela, trimite SMS-uri sau  naviga pe mobil la același preț cu cel plătit în țara de domiciliu.
Găsiți comunicatul integral AICI, pe site-ul Comisiei Europene.

Prima pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Ultima pagina