RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Jurnalistii din Transilvania de Nord, specializati pe tematica: redresarea economica si sociala in UE

24 martie 2010

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi partenerii Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj, Europe Direct Allier şi UBB Radio Online dau startul mâine, 25 martie, primelor doua traininguri din 2010 destinate jurnaliştilor din Transilvania de Nord: „Redresarea economică şi socială în Uniunea Europeană” si „Proiectele REGIO – de la idee la succes”.
Detalii

Reincep trainingurile pentru jurnalisti!

11 martie 2010

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest anunţă lansarea suitei de evenimente dedicate jurnaliştilor din Transilvania de Nord, în 2010.
Evenimentele îşi propun să contribuie la creşterea calităţii reflectării în mass-media regională şi locală a priorităţilor de comunicare, prin consolidarea capacităţii mass-media de a adapta şi transmite acest tip de informaţii, atât la nivel strategic (armonizarea priorităţilor de comunicare europene cu cele locale/regionale), cât şi la cel al implementării practice (prin agrearea unor instrumente de lucru pentru jurnalişti).

Detalii

Gala Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord, editia a 3a da startul inscrierilor in competitie!

11 martie 2010

Gala Multiplicatorilor de Informaţie Europeană din Transilvania de Nord, este un eveniment unic la nivelul regiunii Transilvania de Nord, iniţiat de societatea civilă şi dedicat muncii de comunicare pe teme europene. Candidaţii îşi pot înscrie proiectul/proiectele pentru unul dintre premiile ediţiei a treia a Galei începând de astăzi, 10 martie şi până pe 25 aprilie 2010. Gala de premiere se va desfăşura vineri, 14 mai 2010 la Cluj-Napoca.
Detalii

Valorile pot tine o Europa diversa unită în fata greutatilor

18 decembrie 2009

Valorile pot ţine o Europă diversă unită în faţa greutăţilor - aceasta a fost concluzia Conferinţei naţionale a reţelelor de comunicare Europe Direct. Conferinţa, organizată la Cluj Napoca de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, a fost deschisă cu dezbaterea “UE 2020 – România 2020”.
Detalii

Proiectele de succes finantate in Transilvania de Nord, prezentate in cadrul Forumului Regional al Oportunitatilor Europene

17 noiembrie 2009

Peste 13 proiecte de succes finanţate din fonduri europene au fost prezentate, azi, în cadrul ediţiei a treia a Forumului Regional al Oportunităţilor Europene. Este vorba despre singurul târg regional dedicat programelor şi proiectelor cofinanţate din fondurile structurale 2007-2013 în Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord). Noutatea ediţiei o reprezintă tocmai trecerea de la promovarea programelor de finanţare în sine la prezentarea proiectelor de succes finanţate deja.
Detalii

Zidul Berlinului cade in centrul Clujului, in 9 noiembrie

17 noiembrie 2009

Peste 140 de imagini foto originale, provenite din arhivele landului Berlin vor fi proiectate, luni, 9 noiembrie 2009 începând cu ora 19, pe faţada Casei Matei din centrul Clujului. Evenimentul special marchează 20 de ani de la Căderea Zidului Berlinului la 9 noiembrie 1989; un moment istoric fundamental pentru evoluţia ulterioară a spaţiului est-european şi implicit a ţării noastre.
Detalii

Conferinta regionala "Tinerii din Regiunea Nord-Vest – cetateni europeni activi si responsabili, viitori intreprinzatori de succes”

25 ianuarie 2010

Conferinţa pentru tinerii din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) a avut ca obiectiv promovarea cetăţeniei active şi responsabile, prin prezentarea acţiunilor şi proiectelor derulate de acestia pe teme europene, schimburi de bune practici, implicarea în activităţi de voluntariat, stabilirea unei reţele la nivel regional.


Detalii

Start al celui de-al doilea training pentru jurnalistii din Transilvania de Nord

24 septembrie 2009

Lucrările celui de-al doilea training din 2009 destinat jurnaliştilor din regiune, cu tema „A 20a aniversare a căderii Cortinei de Fier şi a 5a aniversare a extinderii UE cu EU-10”s-au deschis, astăzi, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.
Detalii

Concurenta in UE pe timp de criza: raportul CE pe 2008

20 august 2009

Raportul privind politica în domeniul concurenței pe anul 2008, elaborat de Comisia Europeană, prezintă o imagine de ansamblu asupra principalelor evoluții ale politicii în domeniul concurenței și asupra celor mai importante măsuri de punere în aplicare, întreprinse la nivelul UE. Raportul prezintă modul în care instrumentele aferente politicii în domeniul concurenței au fost folosite pentru a face față crizei economice și financiare și evidențiază beneficiile pe care politica în domeniul concurenței le-a adus consumatorilor. Aceste activități nu au distras atenția de la celelalte măsuri de punere în aplicare a politicii în domeniul concurenței: procedurile împotriva comportamentelor anticoncurențiale, controlul concentrărilor economice și examinarea ajutoarelor de stat au continuat ca înainte.


Detalii

Cel de-al doilea training pentru jurnalistii din Transilvania de Nord asteapta candidaturile

22 septembrie 2009

Centrul regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord şi partenerii săi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj lansează cel de-al doilea training destinat jurnaliştilor din regiune, cu tema „A 20a aniversare a căderii Cortinei de Fier şi a 5a aniversare a extinderii UE cu EU-10”.
Detalii