RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Informare de presa: bursele europene JTI

22 septembrie 2009

BURSELE EUROPENE JTI
- Having a good idea and taking it further! -

Detalii

Elevi din 3 judete ale regiunii, beneficiarii unei tabere antreprenoriale finantata de Comisia Europeana

29 iunie 2009

Un număr de 37 de elevi din 3 judeţe ale Regiunii Nord-Vest au fost beneficiarii unei Tabere de formare a tinerilor antreprenori - Vara antreprenorială Bistriţeană, finanţată de Comisia Europeană prin programul Europe Direct şi organizată la Sângeorz-Băi (jud. Bistriţa-Năsăud), în perioada 13 - 15 iunie 2009.
Detalii

Cele mai spectaculoase comunicari europene, premiate la Cluj-Napoca

18 mai 2009

Gala Multiplicatorilor de informaţie europeană din Transilvania de Nord a premiat astăzi, 15 mai 2009, la Cluj-Napoca, cele mai spectaculoase proiecte de comunicare pe teme europene din regiune, pe 10 categorii. La fiecare categorie s-a acordat un mare premiu şi câte două menţiuni speciale de către personalităţile invitate, printre care dl. Leonard ORBAN, comisarul european pentru multilingvism, dl. Laszlo Attila, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, dl. Sorin Ioniţă, directorul Societăţii Academice din România, şi mulţi alţii.

Detalii

Ziua Europei la Cluj-Napoca, organizata de Centrul regional ED Transilvania de Nord si ADR Nord-Vest

22 septembrie 2009

Sute de persoane au vizitat, ieri, standurile de informare amplasate in centrul istoric al Clujului, cu ocazia Zilei Europei 9 Mai. Evenimentul a fost organizat de Centrul Regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj.
Detalii

Jurnalistii din Transilvania de Nord, instruiti pe tema Alegerile pentru Parlamentul European 2009

30 martie 2009

18 ziaristi din judetele Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) au fost instruiti, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul trainingului „Alegerile pentru Parlamentul European, 2009”. A fost pentru prima oara cand jurnalisti din regiunea noastra s-au intrunit intr-un cadru de acest fel. Seminarul de instruire a fost organizat de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj (APPC).
Detalii

Inovarea contribuie la prosperitatea economica a Transilvaniei de Nord

22 septembrie 2009

Anul European al Creativităţii şi Inovării a fost marcat astăzi, la Cluj, în cadrul unei dezbateri publice care a reunit peste 100 de participanţi din judeţele Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord). Dezbaterea „2009 Anul European al Creativităţii şi Inovării” a avut loc între orele 10-14, la sala Transilvania a complexului expoziţional Expo Transilvania, în contextul mai larg al celei de-a VII-a ediţii a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2009 (24-27 martie).
În cadrul târgului, organizatorul – Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord şi ADR Nord-Vest – a pus la dispoziţia publicului un stand cu materiale informative furnizate de Comisia Europeană

Detalii

Eveniment in premiera: Dezbaterea publica regionala "2009 Anul European al Creativitatii si Inovarii"

22 martie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Expo Transilvania, Camera de Comert si Industrie Cluj, Universitatea Tehnica organizeaza, in premiera, dezbaterea publica regionala cu tema: „2009 = Anul European al Creativitatii si Inovarii”.
Evenimentul va avea loc miercuri, 25 martie, cu incepere de la ora 10 in Sala „Transilvania”, complexul expozitional Expo Transilvania (str. Aurel Vlaicu f.n.). Obiectivul acestei dezbateri este incurajarea cetateniei europene active si dezvoltarea sferei publice europene, prin implicarea activa a cetatenilor in dezbateri actuale de pe agenda europeana si regionala.
Dezbaterea are loc in cadrul celei de-a VII- a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii - PRO INVENT 2009, 24-27 martie 2009.
Temele care vor fi abordate:
- Strategia regionala de inovare a Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord)
- Inovarea in diverse domenii actuale de pe agenda europeana
- Care sunt decalajele intre Europa si SUA, din punctul de vedere al inovarii
- Viziunea despre inovare in Transilvania de Nord si viziunea Uniunii Europene
- dezbatere-concurs pentru elevi: „Play a VIP – Fii inventator pentru o zi”

Printre personalitatile regiunii care vor vorbi despre inovare se numara: acad. Ionel Haiduc (presedinte Academia Romana); prof.univ. Stelian Brad (Universitatea Tehnica Cluj); Marcel Borodi (BRINEL / ARIES); Simona Baciu (Scoala Internationala Transilvania); Claudiu N. Cosier (ADR Nord-Vest) precum si reprezentanti ai universitatilor din regiunea noastra.
Moderator va fi prof. univ. Ovidiu Pecican, UBB Cluj si realizator de emisiuni TV.
Puteti descarca de mai jos Agenda acestei dezbateri.
Daca doriti sa participati, va rugam sa transmiteti un e-mail de confirmare.
Detalii

Comisia Europeana a lansat primul premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii

19 februarie 2009

Comisia Europeană a lansat, in 17 februarie 2009, primul premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet.Acest premiu prestigios constituie o componentă importantă în cadrul recent lansatei campanii „Europa pentru pacienţi”.Premiul reprezintă nu numai o recunoaştere a jurnalismului european de înaltă calitate în domeniul sănătăţii, ci şi un mijloc de promovare a acestuia.De asemenea, contribuie la încurajarea dezbaterilor pe teme din domeniul sănătăţii în UE, printre care, în mod special, iniţiativele din cadrul campaniei „Europa pentru pacienţi”.
Detalii

EUROPE DIRECT la tine acasa, pentru al doilea an consecutiv in Transilvania de Nord

11 februarie 2009

Noi provocari si oportunitati in comunicarea europeana: Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, a obtinut finantare de la Comisia Europeana (CE) pentru activitatile sale. Noutatea este faptul ca actualul contract cadru este valabil pentru 4 ani, deci Centrul va functiona in toata perioada 2009-2012.


Detalii

Finanţările nerambursabile, agricultura şi tineretul, în topul subiectelor europene de interes în regiune

16 ianuarie 2009

Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord îşi încheie activitatea din 2008.
Peste 530 de persoane au fost beneficiarii direcţi şi alte câteva mii, indirecţi, ai celor două campanii de informare regionale desfăşurate de Centrul regional ED în lunile mai şi
noiembrie. De asemenea, aproape 2.400 de beneficiari au apelat direct sau în cadrul unor evenimente, la reprezentanţii Centrului regional ED. În top 3 al temelor europene de
interes sunt finanţările nerambursabile, agricultura şi tineretul.
Detalii