RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Dispozitivele electronice portabile – Întrebări frecvente

Ce sunt dispozitivele electronice portabile (DEP)?
Am auzit că UE extinde utilizarea sigură a DEP la bordul avioanelor – ce s-a schimbat?
În prezent pot utiliza DEP la bord în modul „avion”? Trebuie să aștept?Detalii

Cei mai mici dintre cetăţenii regiunii, la Clubul Copiilor “Ora de Europa”

13 noiembrie 2013

Aproximativ 45 de elevi de clasa a V-VIa participă joi, 14 noiembrie 2013, la cea de-a patra ediţie a Clubului “Ora de Europa” organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

Jurnaliştii din Nord-Vest şi Nord-Est, la masa discuţiilor cu reţeaua de informare Europe Direct

07 noiembrie 2013

Peste 20 de jurnalişti din regiunile Nord-Vest şi Nord-Est şi reprezentanţi ai reţelei de informare Europe Direct din Cluj şi Comăneşti participă în perioada 8-10 noiembrie 2013, la Sibiu, la dezbaterea “Mass-media locală şi colaborarea cu centrele de informare europeană Europe Direct din regiunile Nord-Est şi Nord-Vest".
Detalii

Europe Direct Transilvania de Nord, prezentă la Noaptea Cercetătorilor

25 septembrie 2013

Noaptea Cercetătorilor, un eveniment care se sărbătoreşte în aceeaşi noapte în peste 300 de oraşe din Europa, este organizată şi în România de către echipe universitare din Iasi, Cluj, Timişoara, Craiova şi Bucureşti (detalii puteţi găsi pe http://noapteacercetatorilor.uaic.ro/ )
Detalii

Jurnaliştii din Transilvania de Nord, la masa discuţiilor cu eurodeputaţi şi experţi

12 septembrie 2013

Peste 60 de jurnalişti, blogeri şi tineri aspiranţi la statutul de jurnalist din cele şase judeţe ale Transilvaniei de Nord vor participa sâmbătă, 14 septembrie 2013, la Cluj-Napoca, la dezbaterea “Agenda Cetăţenilor şi Alegerile europarlamentare 2014”.
Detalii

Cea de-a cincea editie a Premiului european pentru jurnalism in domeniul sanatatii

Comisia Europeana a lansat cea de-a cincea editie a Premiului european
pentru jurnalism in domeniul sanatatii. Concursul promoveaza un jurnalism
de calitate, care supune atentiei teme legate de ingrijirile de sanatate
si drepturile pacientilor.
Detalii

Lansarea ediţiei din 2013 a concursului "Reporter European"

Reprezentanța Comisiei Europene și Biroul de Informare al Parlamentului European în România lansează o nouă ediție a concursului ”Reporter European”.


Detalii

Ziua Europei, sarbatorita de clujeni la Centrul de Cultura Urbana Casino

09 mai 2013

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, alaturi de partenerii Institutul Francez din Cluj-Napoca si Primaria municipiului Cluj-Napoca au sarbatorit Ziua Europei in perioada 9-10 mai, printr-o serie de evenimente sub umbrela " 9 mai, Anul European al Cetăţenilor si Zilele REGIO Transilvania de Nord 2013.
Detalii

Conferinţa reţelelor de informare şi asistenţă pe teme europene din Transilvania de Nord

28 martie 2013

Peste 20 de reprezentanţi ai reţelelor din regiune au participat vineri, 29 martie 2013, la Cluj-Napoca, la „Conferinţa reţelelor de informare şi asistenţă pe teme europene din Transilvania de Nord”.
Detalii

Micii cetăţenii faţă în faţă cu reporterii la Clubul Copiilor “Ora de Europa”

26 februarie 2013

Aproximativ 40 de elevi de clasa a VII-IXa vor participa joi, 28 februarie 2013, la cea de-a treia ediţie a Clubului “Ora de Europa” organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest prin centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii