RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Orașul german Essen a devenit Capitala verde europeană pentru anul 2017

22 ianuarie 2017

Printr-un comunicat de presă dat publicității de Comisia Europeană, pe 21 ianuarie 2017, noua Capitală verde europeană a fost stabilită ca fiind orașul german Essen,
Impresionanta transformare a orașului dintr-unul emblematic pentru industria cărbunelui și a oțelului în cel mai verde oraș din Renania de Nord-Westfalia este dovada schimbării structurale de succes din Essen. Acesta preia ștafeta de la Ljubljana, capitala Sloveniei, care a deținut această titulatură în anul 2016.
Detalii

10 ani de Europe Direct Transilvania de Nord

09 ianuarie 2017

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord obţine al 10-lea an consecutiv finanţare din partea Comisiei Europene, pentru un plan de acţiune care se va desfăşura sub sloganul „10 ani de Uniunea Europeană: Transilvania de Nord before&after”.
Centrul este un proiect al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, pe care îl implementăm începând cu anul 2008, iar bugetul proiectului pentru 2017 este de 23.450 euro.
Pentru anul 2017, evenimentele Centrului vor fi mai concentrate pe cei 10 ani de Uniunea Europeană şi efectele reale ale apartenenţei în marea familie a Europei asupra comunităţii regionale”, a declarat doamna Sanda Cătană, director general interimar ADR Nord-Vest.
Printre cele mai importante acţiuni care vor avea loc în 2017 sunt: organizarea şi/sau co-organizarea a patru evenimente destinate unui public local sau regional specific: concurs foto „10 ani de Uniunea Europeană: Transilvania de Nord before&after”, Dezbaterea regională pentru jurnalişti, Atelier dedicat mediului privat pe tema ,,Jobs, Growth and Investment’’, Ziua Educaţiei – 5 Octombrie, Expoziţie foto itinerantă „10 ani de Uniunea Europeană: Transilvania de Nord şi Veliko Tarnovo, before&after. O altă activitate va fi crearea a 10 infografice care vor demonstra efectele pozitive asupra locuitorilor din regiunea noastră şi promovarea acestora pe social media.
Grupurile ţintă
vizate de aceste activităţi sunt: publicul larg; publicul de online; jurnalişti angajaţi, blogeri, freelanceri, organizaţiile de media şi media în general; copii, elevi; beneficiari şi potenţiali beneficiari ai pogramelor operaţionale 2014-2020 (microintreprinderi, ong-uri, autoritati publice locale, spitale, universitati); reţeaua ED şi alte reţele de comunicare ale CE; multiplicatori de informaţie europeană.

Date de contact: Andreea Marcu, expert comunicare, Centrul Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, tel: 0264/431550, fax: 0264/439222, mobil: 0755 777012, comunicare@nord-vest.ro, www.nord-vest.ro, http://europedirect.nord-vest.ro, https://www.facebook.com/europedirect.cluj/, www.youtube.com/user/ADRNordVest

Câștigătorul concursului "Un logo pentru marcarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană "

04 ianuarie 2017

Reprezentanța Comisiei Europene și Guvernul României au selectat logo-ul care va însoți activitățile de comunicare privind marcarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Logo-ul a fost ales în urma unei competiții naționale, dintre 320 de propuneri.

Găsiți AICI detalii despre concurs, pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.